Ten Hag: "Liverpool aan rand van de afgrond gebracht"

21 oktober 2020, 23:46   Bijgewerkt: 21 oktober 2020, 23:53

Erik ten Hag was van mening dat Ajax de nederlaag tegen Liverpool bij zichzelf moest zoeken. De trainer zag zijn ploeg vele kansen missen en baalde daar dan ook behoorlijk van. Er had volgens hem meer ingezeten dan een 0-1 verliespartij.

"Deze nederlaag zorgt voor een bittere nasmaak", zei Ten Hag bij Ziggo Sport. "Maar we hebben het aan onszelf te wijten, want wij moeten gewoon de trekker overhalen. We hebben genoeg kansen gehad, maar die moet je wel benutten. Dat zijn de wetten van de Champions League. We hebben onszelf tekort gedaan. 'We hebben Liverpool aan de rand van de afgrond gebracht."

In de slotfase gooide Ten Hag al zijn aanvallende kaarten op tafel door Zakaria Labyad, Jurgen Ekkelenkamp, Klaas Jan Huntelaar en Lassina Traoré in te brengen. "Dat was het noodplan. Je staat achter en dan moet je wat forceren. Het was alles of niets en met Ekkelenkamp creëerden we nog een grote kans. Er had meer ingezeten, hoewel we een uitstekend Ajax hebben gezien. Het is jammer dat het niet net lukt. Je blijft met een bittere smaak achter, er had meer ingezeten."

Over zijn tactische aanpak om met vier middenvelders te gaan spelen, is de coach tevreden. "We hebben het uitstekend gedaan. We hebben een heel goede wedstrijd gespeeld tegen een heel goede ploeg, we hadden meer verdiend. Het plan en de uitvoering was uitstekend, het enige wat ontbrak was de goal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen