Weergaloos Bayern dient Atlético grote nederlaag toe

21 oktober 2020, 23:14

Het geweldige Bayern München is het nieuwe Champions League-seizoen begonnen zoals het de vorige eindigde, namelijk in topvorm. De Zuid-Duitsers waren woensdag op eigen veld heer en meester tegen Atlético Madrid, dat doorgaans niet met grote cijfers verliest maar vanavond simpelweg te kort kwam: 4-0.

Het onderste duel van Diego Simeone als trainer van de Spaanse vechtmachine liep zodoende uit op een grote teleurstelling. Bayern moest het doen zonder Serge Gnabry en Leroy Sané, maar had het tegen Atlético desondanks makkelijk. Luis Suarez, die in de basis begon, kon daar ook niets aan veranderen. Na een halfuur werd de ban gebroken door Kingsley Coman, die de bal goed uit de lucht plukte na een strakke pass van Joshua Kimmich. De Fransman tikte goed binnen en was dus net als in de finale van vorig jaar doeltreffend: 1-0.

Coman had ook een grote rol bij de 2-0 die die kort voor rust viel. Na goed doorzetten van de Fransman kwam de bal bij Leon Goretzka, die het leder uitstekend in de lange hoek stuurde. Pijnlijk voor Atlético-middenvelder Hector Herrera die daarvoor balverlies leed. Na de doelwissel kregen de bezoekers direct twee grote kansen. Sterker nog, João Félix scoorde zelfs maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna hielp Yannick Carrasco een grote kans om zeep.

Waar de Madrilenen dus niet scherp waren, was Bayern dat wel bij deze wedstrijd in Groep A. Een raket van Corentin Tolisso knalde hard tegen de touwen en de Fransman gooide daarmee ook de wedstrijd in het slot in de 66ste minuut. Daar bleef het niet bij, want Bayern liep zelfs nog uit naar 4-0. Wederom was Coman trefzeker. Door de overtuigende 4-0 zege heeft Bayern meteen een statement gemaakt in de Champions League.

Het andere duel in Groep A, tussen Red Bull Salzburg - Lokomotiv Moskou, eindigde in 2-2.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen