Ajax gaat ongelukkig onderuit tegen gemankeerd Liverpool: 0-1

21 oktober 2020, 22:57   Bijgewerkt: 21 oktober 2020, 23:03

Ajax heeft zichzelf tekort gedaan in het eerste groepsduel van de Champions League. Tegen het gemankeerde Liverpool kreeg het de beste kansen, maar de Amsterdammers gingen door een eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico ongelukkig onderuit: 0-1. Dat zal bij het team van Erik ten Hag voor een zure nasmaak zorgen, aangezien het voor voldoende gevaar zorgde.

Erik ten Hag koos voor Lisandro Martínez als centrale verdediger waardoor hij een versterkt middenveld kon neerzetten, met Daley Blind naast Ryan Gravenberch en Davy Klaassen. Dat plan kon echter al na tien minuten de prullenbak in, want Mohammed Kudus raakte na een fel duel geblesseerd aan zijn knie. De Ghanees, die in zijn eerdere optredens voor de Amsterdammers indruk maakte, moest zich noodgedwongen laten vervangen door Quincy Promes.

Daarmee deed Ajax zichzelf zwaar tekort, want Liverpool bleef vanuit de counter gevaarlijk en zag dat in de opvolgende aanval beloond worden. Sadio Mané was Perr Schuurs te slim af, waarna zijn voorzet via de voeten van Nicolás Tagliafico ongelukkig in het doel rolde: 0-1. Een bittere pil voor Ajax, dat in de eerste helft de bovenliggende partij was en zelfs op gelijke hoogte had moeten komen via Tadic. De aanvoerder werd gevonden door de op dreef zijnde Neres en liftte de bal over Adrián, maar Fabinho kon met een omhaal het leer van de lijn halen.

Ajax was op het moment van Klaassen na nauwelijks dreigend voor het doel van Adrián en Ten Hag trachtte dat te veranderen met het inbrengen van Zakaria Labyad en Jurgen Ekkelenkamp, die kwamen voor Neres en Klaassen. Het sorteerde weinig effect voor de Amsterdammers, die in de tweede helft sowieso een stuk minder gevaarlijk waren dan in het eerste bedrijf. Ook het late inbrengen van Klaas Jan Huntelaar en Lassina Traoré in de slotfase leverde op een kans van Ekkelenkamp na, niets op. Toch zal op basis van de kansenverhouding voor de onderbreking de zure nasmaak voelbaar zijn, want Ajax deed zichzelf uitermate tekort tegen de ploeg die Ten Hag vooraf nog 'de beste van de wereld' noemde. De Amsterdammers konden het aangeschoten wild uit Liverpool helaas geen pijn doen.

Opstelling en beoordeling Ajax: Onana 6 ; Mazraoui 6, Schuurs 5 (83' Traoré), Martínez 6, Tagliafico 6; Blind 6,5 (83' Huntelaar), Klaassen 6,5 (73' Ekkelenkamp -), Gravenberch 6,5, Kudus - (9' Promes 6); Neres 6 (73' Labyad - ), Tadic 6

Ondertussen won Atalanta in de groep van Ajax overtuigend van Midtjylland

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen