Stegeman witheet: "Welke slaapkop let hier niet op?"

Stegeman witheet: "Welke slaapkop let hier niet op?"

21 oktober 2020 – PEC Zwolle heeft woensdag nagelaten om de drie punten te pakken tegen RKC Waalwijk. De ploeg uit Overijssel stond met 0-1 voor en was de betere ploeg, maar liet de thuisploeg ontsnappen met een 1-1 gelijkspel. John Stegeman vindt het totaal onnodig.Hij verwijt zijn ploeg dat er niet gewonnen is. "We zijn zelf schuldig aan het feit dat we hier niet met drie punten weg zijn gegaan. Dit was totaal onnodig. Wij moeten gewoon die kansen binnenschieten", zei hij tegen RTV Oost. Finn Stokkers maakte in de slotfase de gelijkmaker. "Als iemand zo vogelvrij die bal kan binnenkoppen, komen we onze afspraken niet na. Dus daar komen we nog wel eventjes op terug. Wat ik dacht? Welke slaapkop let er niet op?"

Eerder had PEC het duel al moeten beslissen, vindt Stegeman. "Dat laten we na. Maar dan komen we alsnog op 0-1 en krijgen we voldoende kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Dan krijg je uit het niets een doelpunt tegen, omdat we onze afspraken niet nakomen."

Na vijf duels staat PEC op de tiende plaats. "Dit soort wedstrijden moeten we winnen, we waren beter dan RKC. Maar we hebben moeite om wedstrijden in het slot te gooien. Het is tijd om efficiënter te worden. Een 1-0 overwinning in Waalwijk is prima, maar dit is gewoon slecht."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020