Real zet zichzelf voor schut met verlies tegen geplaagd Shakhtar

21 oktober 2020, 20:51

Het Oekraïense Shakhtar Donetsk moest woensdagavond door corona liefst tien spelers van de A-selectie missen, maar is er toch in geslaagd om uit bij Real Madrid te winnen. Bij rust stond de Europa League-halvefinalist van vorig seizoen al met 0-3 voor (!). Na rust kwam Real nog wel terug tot 2-3, maar kon het een afgang niet meer voorkomen.

Omdat Shakhtar tien spelers moest missen en dus er een gehavende ploeg stond, werd verwacht dat Real gemakkelijk zou winnen. Dat gebeurde niet. In tegendeel: Shakhtar was gewoon de betere ploeg in de eerste helft. Thibaut Courtois hield de ploeg nog enkele keren op de been, maar kon niet voorkomen dat het na een halfuur 0-1 werd. Mateus Martins profiteerde van slecht verdedigen van Real en scoorde de 0-1. Het gemis van Sergio Ramos, die rust kreeg, deed zich behoorlijk voelen bij de thuisploeg want vier minuten later werd het al 0-2. Raphaël Varane bewees Real een slechte dienst met een eigen doelpunt.

Daar bleef het niet bij, want de stunt van de bezoekers werd nog groter toen het drie minuten voor de rust nog 0-3 werd. Manor Solomon werd met een schitterend hakje vrijgespeeld en schoof de bal uitstekend in de hoek. Zinedine Zidane greep in door in de rust aanvaller Karim Benzema in het veld te brengen en met hem in de ploeg ging het wel iets beter lopen. Een comeback leek in de maak toen Real in de 54ste en de 59ste minuut twee doelpunten maakte. Eerst was Luka Modric doeltreffend met een geweldige knal, waarna Vinícius Júnior vervolgens de 2-3 aantekende. De Braziliaan stond pas vijftien seconden in het veld en kende een wervelende invalbeurt.

In de slotfase was hij echter de pechvogel bij Real. Federico Valverde leek in blessuretijd namelijk nog de 3-3 te maken, maar dat feest ging niet door omdat Vinícius hinderlijk buitenspel stond. De gelijkmaker kwam er zodoende niet en de blamage voor Real dus wel. De Madrilenen krijgen de tweede tik op rij, nadat er afgelopen weekend al verloren werd van Cadiz. Drie nederlagen op rij zou een drama zijn voor Real, maar behoort wel tot de mogelijkheden. Zaterdag speelt het namelijk uit tegen FC Barcelona.

In Groep B spelen woensdagavond ook Internazionale en Borussia Mönchengladbach tegen elkaar.