PEC laat de overwinning liggen en morst in Waalwijk

PEC laat de overwinning liggen en morst in Waalwijk

21 oktober 2020 – PEC Zwolle is er woensdagavond niet in geslaagd te winnen van RKC. In Waalwijk was het vrijwel de hele wedstrijd de betere partij, maar moest het uiteindelijk twee punten inleveren door een late gelijkmaker van Finn Stokkers. Daarvoor was PEC op voorsprong gekomen door invaller Eliano Reijnders en liet het veel kansen onbenut: 1-1.Deze editie van RKC Waalwijk – PEC Zwolle stond aanvankelijk eerder op het eredivisiemenu. Meerdere coronabesmettingen aan de kant van RKC gooide echter roet in het eten en dus werd de wedstrijd verplaatst. Beide ploegen begonnen met verschillende gevoelens aan het duel. Voor PEC betekende het duel in Waalwijk een kans om zich te revancheren voor de 0-3 nederlaag tegen PSV. Voor RKC was het de kans om de eerste overwinning van het seizoen, 0-1 tegen Heracles Almelo, een goed gevolg te geven.

Het waren de Zwollenaren die de daad bij het woord voerden. De ploeg van John Stegeman begon geconcentreerd aan het treffen met RKC en creëerde in de eerste tien minuten twee grote kansen. Eerst was verdediger Destan Bajselmani dichtbij de 0-1. Hij schoot van dichtbij over het Waalwijkse doel. Vijf minuten later was Clint Leemans, vorig jaar door PEC verhuurd aan RKC, dichtbij een doelpunt. Hij zag mogelijkheid om uit te halen, maar vond RKC-goalie Kostas Lamprou op zijn weg.

RKC begon slecht aan het duel en stelde daar dus logischerwijs betrekkelijk weinig tegenover. Het liet het balbezit aan PEC en zag vervolgens hoe Bajselmani en Jesper Drost bijna scoorde. Na deze nieuwe Zwolse aanvalspoging volgde de eerste mogelijkheid voor de Waalwijkers. Anas Tahiri loste een hard schot en dwong PEC-keeper Michael Zetterer tot een redding. Vervolgens duurde het niet lang voordat een nieuwe mogelijkheid zich aandiende. Vitaly Damascan was bij de les en strafte bijna defensief geklungel van PEC af.

PEC had deze kortstondige opleving van RKC overleeft en vervolgde de weg naar het Waalwijkse doel. Eenmaal daar aangekomen, had Leemans bijna succes maar zijn schot knalde uiteen op de buitenkant op de paal. Het was het laatste serieuze wapenfeit van de eerste helft. PEC was de betere ploeg en bij RKC moest het in de tweede helft beter. De Brabanders begonnen scherp aan de tweede helft, maar grote kansen bleven vooralsnog uit. Vurnon Anita beproefde zijn geluk met een schot van grote afstand, maar zijn inzet zeilde over het Zwolse doel. Daarna werd Zetterer bijna verrast door een omhaal van Damascan.

Als RKC het goede gevoel eindelijk had gevonden, was dat ook even snel weer weg. Aan de andere kant raakte Yuta Nakayama de bovenkant van de lat, maa invaller Eliano Reijnders zette de bezoekers alsnog op een verdiende voorsprong. Na een mispeer van Lamprou ontstond er een hachelijk situatie in het Waalwijkse strafschopgebied waar Reijnders uiteindelijk van profiteerde. Door deze fikse tegenvaller kwam er opnieuw zand in de aanvalsmotor van RKC. Het beleefde een uiterst moeizame wedstrijd en moest het hebben van spaarzame uitbraken. Bij één van die uitbraken was Lennart Daneels dichtbij de gelijkmaker. Het lukte hem echter niet om in vrijstaande positie op doel te koppen.

Aan de kant van PEC zorgde Bram van Polen bijna voor de 0-2. Hij kon van dichtbij schieten, maar zag Lamprou redding brengen. De tijd tikte inmiddels weg en dat was enkel in het nadeel van RKC. Het kon maar geen vuist maken, maar kwam in de absolute slotfase alsnog op 1-1. Invaller Finn Stokkers dook plotseling vogelvrij op in het Zwolse strafschopgebied en kopte raak.

Dat was tevens de eindstand en voor PEC zijn de druiven dus zuur. Het over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg, maar moest alsnog twee punten inleveren. RKC gaf dus wel degelijk een goed gevolg aan de overwinning in Almelo. In het volgend duel ontvangt het Feyenoord terwijl PEC in Zwolle Willem II verwelkomt.

Opstellingen en beoordelingen*
RKC Waalwijk: Kostas Lamprou 5.5; Jurrien Gaari 5.5, Melle Meulensteen 6, Ahmed Touba 6, Luuk Wouters 6; Vurnon Anita 6, Anas Tahiri 6.5 (84. Finn Stokkers -), Nicolás Olsak 6 (72. Richard van der Venne 6 ); Cyril Ngonge 6, Vitaly Damascan 6 (72. Morad El Haddouti 6 ), Sylla Sow 6 (84. Ola John -)

PEC Zwolle: Michael Zetterer 6; Destan Bajselmani 6, Sam Kersten 6, Bram van Polen 6, Sai van Wermeskerken 6 ; Mustafa Saymak 6 (75. Rico Strieder -), Jesper Drost 6 (62. Eliano Reijnders 6.5 ), Yuta Nakayama 6.5; Clint Leemans 6.5 (75. Mike van Duinen-), Reza Ghoochannejhad 6 (62. Slobodan Tédic 6 ), Immanuel Pherai 6

Man of the match: Finn Stokkers
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020