Slot: "Hebben de overtuiging dat we niet laks zijn geweest"

Slot: "Hebben de overtuiging dat we niet laks zijn geweest"

21 oktober 2020 – Arne Slot is woensdag met zijn selectie afgereisd naar Napels voor de Europa League-wedstrijd van donderdag tegen Napoli. Van een volwaardige selectie is door de dertien coronabesmettingen in de eerste selectie echter nauwelijks sprake, aangezien veel grote namen afwezig zijn. Slot liet woensdag op het persmoment echter weten dat AZ niets te verwijten valt.Onder anderen Myron Boadu, Ferdy Druijf, Jordy Clasie, Timo Letschert en Ron Vlaar ontbreken bij de Alkmaarders, waardoor Tijs Velthuis en Maxim Gullit voor het eerst bij de selectie van Slot zitten. Woensdag ging het op de persconferentie in Napels uiteraard veelvuldig over de besmettingen. "Op het moment dat je laks met protocollen zou zijn omgegaan, dan zou dat heel erg slecht zijn", zei Slot volgens Voetbal International. "Maar wij hebben een ongelofelijk vakkundige dokter die al maandenlang ontzettend proactief bezig is geweest met het na laten leven van de protocollen. Wij vinden zelf dat we er alles aan hebben gedaan om een uitbraak te voorkomen. Dat het ons toch is overgekomen, is voor ons reden om nog eens kritisch te kijken naar wat we beter of anders kunnen doen. We hebben zelf de overtuiging dat we zeker niet laks geweest zijn."

Duidelijk is dat Slot zijn ploeg de afgelopen dagen niet goed kon voorbereiden op de wedstrijd tegen Napoli. "We hebben er de afgelopen dagen maar voor gekozen helemaal geen besprekingen te houden, om er van alle kanten maar voor te zorgen dat we die uitbraak in kunnen dammen. Vanavond doen we wel een bespreking en die zullen we invullen volgens de corona-protocollen. Bij de training gister kozen we ervoor de spelers een kwartier voor de start pas te laten arriveren, ze te laten trainen en ze daarna direct naar huis te laten gaan zonder te douchen."

De focus moet bij AZ nu op de Europa League-wedstrijd van donderdag, die ondanks de onrust wel gewoon doorgaat. "In eerste instantie ben je dan vooral begaan met de spelers die het hebben. Met het overgrote deel gaat het heel goed, zij hebben geen klachten. Maar er zijn er ook een of twee met wel klachten. Ja, ik weet dat er op de achtergrond overleg is geweest over het doorgaan van de wedstrijd. Maar uiteindelijk zijn we hier en nu we hier zijn, hebben we veel zin om te spelen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020