Geplaagde Cocu krijgt alle steun van Derby County-eigenaar

Geplaagde Cocu krijgt alle steun van Derby County-eigenaar

21 oktober 2020 – Phillip Cocu staat na zes duels op de 21ste plaats met Derby County en dat is zwaar ondermaats. De club hoopt mee te doen om de play-off-plaatsen, maar staat onderin de ranglijst en heeft bovendien pas twee keer gescoord. Toch krijgt Cocu de steun van eigenaar Mel Morris.Door coronaperikelen kon Cocu dinsdag tegen Huddersfield Town geen beroep doen op zijn verlengstuk Wayne Rooney. Zonder hem ging het niet goed tegen Huddersfield, waar Carel Eiting in de basis stond en waar Juninho Bacuna uitgroeide tot het goudhaantje. Derby verloor namelijk met 1-0 en kreeg zodoende een volgende tik.

Eigenaar Morris kijkt echter verder dan die resultaten, zegt hij tegen The Telegraph. "Natuurlijk zijn we bezorgd over het gebrek aan punten en dat geldt ook voor de manager", spreekt de eigenaar. "Maar als je kijkt naar hoe onze kaarten dit seizoen zijn geschud, is het nauwelijks een verrassing dat de resultaten slecht zijn." Naast Rooney miste Cocu nog twee belangrijke schakels in de eerste weken van het seizoen.

Vrezen voor ontslag is dan ook niet nodig voor Cocu. "Dit gaat niet over een slechte tactiek of het gebrek aan inzet op het trainingsveld of dat soort dingen. De marges zijn erg klein, we moeten vaker scoren en dat weet iedereen. Maar we moesten het doen zonder onze beste spitsen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020