Dest leeft zijn droom: "Ik vind dat ik redelijk makkelijk meekan"

Dest leeft zijn droom: "Ik vind dat ik redelijk makkelijk meekan"

21 oktober 2020 – Sergino Dest kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste weken als speler van FC Barcelona. De van Ajax overgekomen back maakte tegen Sevilla zijn debuut en stond vervolgens tegen Getafe en Ferencváros in de basis bij de topclub. Het bevalt hem vooralsnog goed.Natuurlijk ligt het niveau in Barcelona hoger dan hij gewend was bij Ajax, maar de negentienjarige verdediger heeft volgens hemzelf geen grote achterstand. "Van wat ik tijdens trainingen heb gezien en ervaren, vind ik dat ik toch redelijk makkelijk meekan", zegt hij tegen Voetbal International. "Maar je merkt aan alles dat het niveau hoger is dan bij Ajax. Het spel gaat sneller, maar je ziet het vooral in de kwaliteit van de spelers als het op details aankomt. Iedere aanname is bij deze voetballers gewoon goed. Waar je anders nog even een metertje hebt om iets te herstellen, is dat bij Barça niet zo. Je moet dus voortdurend scherp en gefocust zijn."

Echt gewend is hij nog niet aan zijn nieuwe wereld. "Als ik met de grote spelers van Barcelona op het trainingsveld sta, dan denk ik wel: Naar hen keek ik altijd op. Ik zag ze schitteren in de Champions League op televisie, of ik speelde in FIFA met hen op de PlayStation. En nu voetbal ik met ze samen, in real life in hetzelfde team. Daar voel ik elke keer nog wel een bepaalde excitement bij als ik erover nadenk. Ik leef nu mijn droom bij Barça, dat is wel bijzonder. Maar ik ben pas begonnen, ik moet zorgen dat deze droom een succes blijft."

Spelen bij Barcelona betekent uiteraard samenwerken met Lionel Messi. "Ik heb een paar keer met hem getraind voordat hij naar Argentinië ging voor de interlands", vertelt Dest. "Het is gek, maar als je op het veld dribbelt en je ziet Messi naast je, voelt dat wel heel goed. Hij is toch de beste van de wereld. Het is ook gek. Ik had niet verwacht dat het zo snel zo dichtbij zou komen. Hij heeft me wel welkom geheten. Maar hij spreekt Spaans en ik nog niet. Ik volg Spaanse lessen, dus het zal wel snel komen."

Komende zaterdag wacht mogelijk een nieuwe test voor de Amerikaan, als de kraker tegen Real Madrid wacht in La Liga.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020