FC Emmen
0 – 4
Ajax
ADO Den Haag
1 – 1
SC Heerenveen

Lampard verdedigt inschrijven Cech: "Heel logisch besluit"

Lampard verdedigt inschrijven Cech: "Heel logisch besluit"

21 oktober 2020 – Frank Lampard baarde opzien door Petr Cech (38) in te schrijven voor de Premier League dit seizoen. De doelman is al anderhalf jaar gestopt en werkt momenteel als technisch adviseur bij de club. Toch vindt de manager van Chelsea, dat onder anderen Edouard Mendy, Kepa en Willy Caballero onder contract heeft staan, het een logisch besluit."Petr blijft werken als technisch adviseur, maar hij is voor ons beschikbaar als we hem nodig hebben", aldus Lampard die de huidige coronacrisis noemt als voornaamste reden voor het inschrijven van de Tsjech. "We hebben geen idee wat die ons gaat brengen. Petr traint al langere tijd mee met ons en onze keepers, dat is algemeen bekend. Dat is voor ons heel belangrijk."

Lees ookOpmerkelijk: Chelsea neemt gestopte Cech (38) op in PL-selectie

Hoewel er best wat ophef was over het inschrijven van Cech, zou Lampard het zo weer doen als hij de keuze nu moest maken. "Hij is heel fit, relatief jong: hij had nog gewoon elke week kunnen spelen", aldus de manager van The Blues, die overigens niet verwacht een beroep te moeten doen op de sluitpost. "Nee, dat verwacht ik niet. Maar ik heb wel gekkere dingen meegemaakt de laatste maanden. Bovendien kan het de andere keepers alleen maar helpen."

De inmiddels 38-jarige Tsjech stond jarenlang in de goal bij Chelsea, maar verkaste in 2015 naar Arsenal. Hij speelde vier seizoenen voor die club, alvorens hij in 2019 zijn handschoenen aan de wilgen hing. Zijn laatste wedstrijd als prof was de verloren Europa League-finale tegen uitgerekend Chelsea.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020