Klaassen hoopt op Oranje-rentree, maar denkt nu alleen aan Ajax

Klaassen hoopt op Oranje-rentree, maar denkt nu alleen aan Ajax

21 oktober 2020 – Davy Klaassen hoopt zich bij Ajax weer in de kijker te spelen van het Nederlands elftal. De middenvelder stapte afgelopen zomer over van Werder Bremen naar Amsterdam en maakt daar een goede indruk. Hoewel het in zijn ogen nog te vroeg is om te praten over Oranje, hoopt hij in de toekomst wel op een vervolg van zijn tot dusver zestien gespeelde interlands.Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. "Zo ver kijk ik nog niet, het moet in de juiste volgorde gebeuren. Eerst bij Ajax presteren, dan kun je daarna weer in aanmerking komen voor Oranje", stelt hij tegenover het weekblad over zijn kansen bij het Nederlands elftal. Onder Ronald Koeman, de voorganger van Frank de Boer, was hij naar eigen zeggen 'gewoon' in beeld.

"Koeman is ook een keer een wedstrijd komen kijken. Ik had wel het gevoel dat ik altijd in beeld was. Alleen wist ik tegelijkertijd ook hoe het werkte. Als je bij een degradatiekandidaat in Duitsland speelt, dan kom je gewoon minder snel in beeld voor een plek in de selectie dan dat je bij Ajax presteert", aldus de realistische Klaassen.

Dat zal hij onder andere moeten doen in de Champions League, weet hij. "Die avonden heb ik echt als supporter beleefd", zei hij over de laatste twee jaar van Ajax in het miljardenbal. "Niet zozeer dat ik als een gek door de kamer rende, maar ik kon me wel steeds verheugen op een avond als Ajax in de Champions League speelde. Het was mooi om te zien, qua uitslagen, maar vooral ook de manier waarop het gebeurde. Het sterke en warme gevoel bij Ajax is ook altijd gebleven en dat merkte ik goed tijdens die avonden."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020