FC Emmen
0 – 4
Ajax
ADO Den Haag
1 – 1
SC Heerenveen

Schmidt wil winnen ondanks coronagevallen: "Bijzondere tijden"

Schmidt wil winnen ondanks coronagevallen: "Bijzondere tijden"

21 oktober 2020 – PSV-trainer Roger Schmidt is bezorgd over de coronagevallen in zijn selectie, maar vindt dat het geen excuus mag zijn voor een slecht resultaat. De Duitser stelt dat ondanks de afwezigheid van in elk geval Pablo Rosario en Cody Gakpo en mogelijk Eran Zahavi en Jordan Teze het resultaat niet minder mag zijn tegen Granada bij de Europa League-start. "We willen het Europa League-seizoen starten met een overwinning."Dat zei hij tijdens de persconferentie woensdagmiddag. "Het zijn bijzondere tijden, ook voor ons. Drie spelers zijn besmet, dat moeten we accepteren en we zullen goed voor ze zorgen. Op dit moment hebben ze geen symptomen", verduidelijkte Schmidt, die het liever wilde hebben over de spelers die hij wel tot zijn beschikking had. Dat lukte niet helemaal, want gevraagd werd hem ook naar de risico's voor de andere nu nog negatief geteste spelers.

"De besmette spelers hebben nog getraind, ja. Of ik bezorgd ben over de andere spelers? Ja", erkende de oefenmeester, die Teze en Zahavi wel weer terug heeft in de trainingen. "Maar het is nog niet zeker of ze kunnen spelen." En dat betekent mogelijk flinke aderlatingen voor de Duitser. "Natuurlijk heb je het liefst iedereen tot je beschikking, maar we hebben goede selectie. We moeten ons volledig focussen op wie er wél zijn."

Lees ook: Ook corona-besmettingen bij PSV: Gakpo, Rosario en Delanghe 

Volgens Schmidt is er genoeg kwaliteit om te winnen van Granada, ondanks de afwezigen. "Maar dat is een goede, technische ploeg. Dat ze de Europa League hebben gehaald, is geen incident. Kijk naar afgelopen weekend: toen wonnen ze van Sevilla. Dan moet je goed spelen", zei Schmidt over de opponent, die volgens hem heel veel ervaring in huis heeft.

"Het wordt een big challenge voor ons. Granada is een ploeg die heel compact speelt en gegroepeerd verdedigt", weet de trainer, die beducht was op de counters van de Spaanse ploeg. "Maar het is een klein voordeel dat we de eerste wedstrijd in Eindhoven spelen, ook als er geen fans zijn. We willen daarom meteen goed beginnen met een zege."
 
Mauro Júnior speelt het liefst als middenvelder
Een van de spelers die daarbij vermoedelijk moet helpen, is Mauro Júnior. De multi-inzetbare PSV'er schoof ook aan tijdens de persconferentie en kreeg onder andere de vraag waar hij het liefst speelt. "Mijn favoriete plek is het middenveld. Maar als de coach me nodig heeft als linksback, niet mijn positie, kan ik daar spelen. Geen probleem. Als aanvaller ook niet. Maar mijn voorkeur ligt op het middenveld."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020