Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

AZ-selectie: géén Letschert, Boadu, Vlaar, Druijf en Clasie

AZ-selectie: géén Letschert, Boadu, Vlaar, Druijf en Clasie

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

21 oktober 2020 – AZ reist donderdag vanwege de corona-uitbraak bij de club met een zeer gehavende selectie van negentien spelers af naar Napels. Onder anderen Myron Boadu, Ferdy Druijf, Jordy Clasie, Timo Letschert en Ron Vlaar ontbreken bij de Alkmaarders, waardoor Tijs Velthuis en Maxim Gullit voor het eerst bij de selectie van Arne Slot zitten.

Dat heeft AZ laten weten op de clubsite. Ondanks talloze besmettingen bij de Alkmaarders, zit het grootste probleem vooral in de spitspositie. Eerste keuze Boadu en Druijf ontbreken, vermoedelijk vanwege een positieve coronatest, waardoor de vier overgebleven aanvallers vooral buitenspelers bij. Zakaria Aboukhlal - die de vrijgekomen plek van Oussama Idrissi vaak invulde - ontbreekt ook bij AZ. 

Op het middenveld zijn de minste spelers beschikbaar voor Slot, maar met Teun Koopmeiners, Dani de Wit en Frederik Midtsjø zijn wel drie normaliter basisspelers in te zetten tegen Napoli. Stand-in's Hakon Evjen, Tijjani Reijners en Clasie ontbreken dus op het dunbezette middenveld. Overigens is het niet gezegd dat alle spelers missen vanwege een positieve coronatest: Clasie ontbrak dit weekend bijvoorbeeld ook al. 

Lees ookAZ: duels in Nederland gaan door, vooral voorin problemen 

Achterin kan Slot ook nog een reguliere defensie vormen, want de vaste backs (Jonas Svensson en Owen Wijndal) zijn gewoon van de partij, terwijl Bruno Martins Indi, Ramon Leeuwin en Pantelis Hatzidiakos opties zijn om centraal te gebruiken bij afwezigheid van Vlaar. Bovendien is er nog een flink aantal jeugdspelers meegenomen, waardoor Slot kan terugvallen op wat andere spelers.

AZ-selectie[/h2]

Keepers
Marco Bizot
Hobie Verhulst
Elber Evora

Verdedigers
Jonas Svensson
Pantelis Hatzidiakos
Bruno Martins Indi
Owen Wijndal
Yukinari Sugawara
Ramon Leeuwin
Maxim Gullit
Tijs Velthuis

Middenvelders
Fredrik Midtsjø
Dani de Wit
Teun Koopmeiners
Kenzo Goudmijn

Aanvallers
Calvin Stengs
Jesper Karlsson
Albert Gudmundsson
Mo Taabouni

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd