Spaanse media vol lof over De Jong, kritischer op Dest

Spaanse media vol lof over De Jong, kritischer op Dest

21 oktober 2020 – Een paar dagen na zijn schlemielenrol tegen Getafe, tegen wie hij de winnende strafschop veroorzaakte, stond Frenkie de Jong in de schijnwerpers bij FC Barcelona. De Spaanse pers was lovend over de Nederlandse middenvelder, die tegen de Hongaarse kampioen Ferencváros een visitekaartje afgaf. 'Dit is wat Ronald Koeman van hem verwacht.'Dat schrijft de Spaanse krant AS althans. 'Zijn assist op Ansu Fati was spectaculair en sowieso speelde hij heel solide', loofde het dagblad, dat afgelopen weekend nog erg kritisch was nadat De Jong een strafschop had veroorzaakt. SPORT was nog positiever en noemde de oud-Ajacied zelfs een 'visionair' en zijn optreden werd dan ook beloond met een acht. 'Na een paar mindere duels liet De Jong zien wat hij kan. Een heel sterk optreden, met bovendien een prachtige assist.'

El Mundo Deportivo was eveneens lovend. 'Het spel verliep via de voeten van De Jong', zag de krant, die stelt dat de Nederlander ditmaal dichter bij het vijandelijke doel speelde en zo voor meer gevaar kon zorgen. 'Frenkie kent zijn rol goed bij FC Barcelona en kan dit seizoen een grote speler worden', oordeelde Marca. El Desmarque beoordeelde het optreden van de Nederlander met een zeven.

Spaanse kranten kritisch op Dest
Voor Sergino Dest, die zijn tweede basisplaats genoot, begon als linksachter en uiteindelijk eindigde op zijn favoriete rechterkant, was er meer huiswerk volgens de Spaanse media. El Desmarque gaf hem zelfs een vier, omdat hij aan de basis stond van een van de weinige kansen die Ferencváros kreeg. SPORT zag ook 'enkele dekkingsfouten' bij de Amerikaan en stelt dat hij nog een lange weg te gaan heeft, maar zich op rechts al wel beduidend comfortabeler voelde.

Ook El Mundo Deportivo vond het optreden 'onrustig en onwennig', alleen Marca was écht positief en denkt dat Dest weleens een van de lichtpuntjes van dit seizoen kan worden. Overigens verwachten de meeste Spaanse kranten Dest ook in de basis tegen Real Madrid, omdat Jordi Alba vermoedelijk dan nog niet fit genoeg is.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020