Feyenoord lijdt fors verlies, maar geen reden tot zorgen

Feyenoord lijdt fors verlies, maar geen reden tot zorgen

21 oktober 2020 – Feyenoord heeft over het afgelopen seizoen een tekort van liefst 6,7 miljoen euro geschreven. Hoewel de Rotterdammers een positief bedrijfsresultaat hebben behaald, betekenden investeringen in de A-selectie een verlies, omdat er geen spelers werden verkocht deze zomer. Dat is een bewuste keuze, waardoor het tekort vooralsnog niet meteen zorgt voor paniek. Dat heeft Feyenoord laten weten op de clubsite. Omdat het resultaat op het transfergebied liefst negen miljoen euro negatief was, is er in het eerste coronaseizoen uiteindelijk een fors verlies geleden. Problematisch is dat nog niet, door het grote eigen vermogen en positieve bedrijfsresultaat, staat Feyenoord er financieel nog goed op. 

"Zeker onze trouwe achterban verdient hiervoor de credits. Zowel de supporters als onze zakelijke relaties hebben Feyenoord enorm geholpen door massaal af te zien van de compensatie voor niet-gespeelde wedstrijden", laat financieel directeur Pieter Smorenburg weten. De negatieve effecten van de corona-uitbraak zijn zodoende beperkt gebleven tot 2,5 miljoen euro. "We zijn daar enorm dankbaar voor."

Dat er een verlies werd gedraaid, had dus vooral te maken met de A-selectie. "We hebben de selectie bewust bij elkaar gehouden en dus geen afscheid willen nemen van onze belangrijkste en meest getalenteerde spelers. Ook is er bescheiden geïnvesteerd in talentvolle jonge spelers. Door hen aan te trekken en te behouden hopen we sportief succes te behalen. Wat uiteindelijk dan ook weer leidt tot meer inkomsten en hogere transfersommen in de komende jaren", aldus Smorenburg.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020