Spoorboekje: CL tops en flops, Nederlandse clubs spelen in EL

Spoorboekje: CL tops en flops, Nederlandse clubs spelen in EL

22 oktober 2020 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 22 oktober.
Specials

De tops en flops uit de eerste Champions League-speelronde
De eerste avond in de Champions League zit erop. Ajax verloor van Liverpool, maar er gebeurde uiteraard nog veel meer op de velden. In onze rubriek Tops en flops blikken we terug op de eerste twee speeldagen van het miljardenbal. 

Wedstrijden

PSV – Granada (18.55 uur)
Na twee voorrondes zonder probleem begint de Europa League voor PSV pas echt in de groepsfase. Europese overwintering is na al het geweld op de transfermarkt inmiddels een vereiste geworden voor Roger Schmidt, die niet kan beschikken over Eran Zahavi vanwege zijn positieve coronatest. Met heel veel Europese ervaring in het elftal en als club mag het tegen het Europees 'groentje' Granada zeker niet misgaan voor PSV. Helemaal omdat aanvaller Robert Soldado ontbreekt bij de bezoekers, eveneens vanwege een coronabesmetting. 

Napoli – AZ (18.55 uur)
Het meestbesproken Europa League-duel van deze week. Door een besmettingsgolf bij de Alkmaarders wilde Napoli het duel liever schrappen, maar daar werkte de UEFA - ondanks nog meer besmettingen bij AZ - niet aan mij. De basisploeg van Arne Slot bleef enigszins buiten schot van het coronavirus, want alleen spits Myron Boadu zat niet in de selectie. Kunnen ze zonder hem en wat anderen wel voor een verrassing zorgen? 

Dinamo Zagreb – Feyenoord (21.00 uur)
Het seizoen van Feyenoord verloopt met horten en stoten. Het begon met heel veel kritiek, die na de zege op Willem II en bijbehorende koppositie opeens als sneeuw voor de zon was verdwenen. Afgelopen weekend tegen Sparta Rotterdam was het chagrijn terecht terug in De Kuip, want tegen Sparta Rotterdam was het niet bepaald goed. Tegen Dinamo Zagreb moet het beter voor een goed resultaat: in die strijd moet aanvaller Mario Gavranovic goed in de gaten worden gehouden. 

Voetbal op tv

18.55 uur: Bayer Leverkusen – OGC Nice, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Europa League
18.55 uur: PSV – Granada, RTL 7, live verslag van het duel in de Europa League
18.55 uur: Napoli – AZ, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Europa League
21.00 uur: Celtic – AC Milan, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Europa League
21.00 uur: Dinamo Zagreb – Feyenoord, RTL 7, live verslag van het duel in de Europa League
04.35 uur: Seattle Sounders – Portland Timbers, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de MLS

  

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020