ADO Den Haag
1 – 1
SC Heerenveen
VVV-Venlo
0 – 0
PEC Zwolle

PSV rekent nog niet op Zahavi, Teze vermoedelijk wel inzetbaar

PSV rekent nog niet op Zahavi, Teze vermoedelijk wel inzetbaar

21 oktober 2020 – PSV rekent donderdagavond niet op de Israëlische topschutter Eran Zahavi (33). De ervaren spits keerde met een positieve coronatest terug uit de interlandperiode en de verwachting is dat hij net als afgelopen weekend tegen PEC Zwolle nog niet inzetbaar is voor trainer Roger Schmidt. Voor verdediger Jordan Teze is wel goede hoop.Dat schrijft het Eindhovens Dagblad althans. Teze trainde afgelopen week anders dan Zahavi al wel mee met de selectie van PSV, maar zijn coronagehalte was nog te hoog voor speelminuten. Als dat gezakt is naar een laag genoeg niveau, mag hij donderdagavond in actie komen in het elftal van Schmidt. Mocht hij niet inzetbaar zijn, is Timo Baumgartl vermoedelijk zijn vervanger.

Lees ook: PSV-opponent Granada zonder Soldado na positieve test 

Volgens het regionale dagblad mag er ondanks de afwezigheid van Zahavi wel wat worden verwacht van het ervaren PSV. 'Niet overwinteren zou wel een flinke teleurstelling zijn voor PSV, dat zich de afgelopen maanden flink heeft versterkt en met deze selectie moet kunnen doorstoten tot de laatste 32 in het toernooi', schrift het ED. 'Op Ibrahim Sangaré (22) en Mauro Júnior (21) na, hebben alle basisspelers van PSV in vorige seizoenen al in een Europese groepsfase gespeeld.'

Vooral Mario Götze, Yvon Mvogo, Nick Viergever en Jorrit Hendrix hebben zelfs al heel veel Europese ervaring. Daarom kan volgens de ochtendkrant 'de Europese lat omhoog' voor het versterkte PSV. Opponent Granada heeft weliswaar een ervaren selectie, maar speelde nog nooit in een Europees toernooi. PSV deed dat in 46 van de laatste 47 jaren wél.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020