Koeman tevreden: "Maar we kunnen echt nog beter"

Koeman tevreden: "Maar we kunnen echt nog beter"

21 oktober 2020 – Ronald Koeman was zeer tevreden met het optreden van FC Barcelona dinsdagavond. De Nederlandse coach zag zijn ploeg ondanks een rode kaart voor Gerard Piqué met 5-1 winnen van de Hongaarse kampioen Ferencváros. De trainer van de Catalanen loofde zijn voorhoede, maar zag desondanks ook nog veel te verbeteren onderdelen.Dat zei hij na de wedstrijd. "Vooral in de eerste 25 minuten van de tweede helft heeft iedereen een geweldig Barcelona gezien", dacht Koeman, die vond dat zijn elftal goed voetbal liet zien, veel kansen creëerde en veel druk had op de tegenstander. "Al met al ben ik blij met de wedstrijd, met de drie punten én met de vijf doelpunten."

Met Real Madrid en daarna Juventus op het programma is de tegenstand komende duels veel groter. "Soms ligt ons baltempo te laag en verliezen we de druk op de tegenstander. Dat is ons grootste probleem soms", zag Koeman, die vindt dat dat de sleutel is tot succes. "En we kunnen echt nog beter, maar er is ook nog ruimte voor ontwikkeling. Dit team kan en gaat nog heel veel beter zien, jullie zullen verbetering zien op korte termijn."

Over het treffen met Real Madrid van komend weekend wilde Koeman verder niet zo veel kwijt. "De voorbereiding op die wedstrijd begint donderdagochtend pas." Dat Antoine Griezmann rust kreeg en dús sowieso in de basis start, wilde Koeman niet bevestigen. Lionel Messi start uiteraard wel. Koeman: "Leo is erg gretig, gedisciplineerd en traint erg goed. Het is bijzonder prettig om de beste speler ter wereld bij deze club te hebben."

Dat Piqué over een week voor de kraker tegen Juventus niet van de partij is door zijn schorsing, is wel een aderlating. "Dat is voor ons zeker niet gunstig", wist Koeman. "Maar de rode kaart is in mijn ogen wel heel zwaar gestraft. En een penalty én rood: daar snap ik niks van. Maar we moeten het accepteren." Bij Juventus is Matthijs de Ligt vermoedelijk nog afwezig, terwijl Giorgio Chiellini al snel uitviel tegen Dinamo Kiev.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020