AZ: duels in Nederland gaan door, vooral voorin problemen

AZ: duels in Nederland gaan door, vooral voorin problemen

21 oktober 2020 – Niet alleen de wedstrijd in de Europa League tegen Napoli, maar ook de duels van (Jong) AZ in Nederland gaan voorlopig nog gewoon door. Hoewel de ploeg van Arne Slot te kampen heeft met een fikse corona-uitbraak met liefst dertien (!) positieve tests in de A-selectie, moet het vooralsnog gewoon aantreden in beide competities in eigen land.Dat schrijft De Telegraaf. AZ gaat komend weekend zeer gehavend op bezoek bij ADO Den Haag, maar Jong AZ zal daardoor ook veel spelers moeten inleveren. "AZ heeft nog niet bij ons aan de bel getrokken dat ze het niet gaan redden met de competitiewedstrijden", stelt manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB desgevraagd tegenover het dagblad. Eerder deed RKC Waalwijk dat bijvoorbeeld wel, waardoor hun wedstrijd tegen PEC Zwolle werd uitgesteld.

In totaal werden er in de Nederlandse competities vijf wedstrijden uitgesteld of verschoven, waarvan er na vandaag vier zijn ingehaald. Het is onduidelijk of de Nederlandse voetbalbond überhaupt zou meewerken aan een verzoek van de Alkmaarders: eerder werd besloten dat de uitwedstrijd tegen Napoli in de Europa League doorgang moet vinden ondanks de nieuwe corona-uitbraak. Wie er fit is voor dat duel, is niet bekend. Volgens het Noordhollands Dagblad kan Slot wel beschikken over vrijwel heel de basiself: alleen spits Myron Boadu testte positief.

Lees ookAZ: 13 besmettingen, EL-duel met Napoli gaat door

'Als een team dertien spelers en een keeper kan opstellen, dan kan de wedstrijd gewoon doorgaan', weet het Algemeen Dagblad over de situatie. Ook zij schrijven dat Boadu én diens stand-in Ferdy Druijff tot de besmette personen behoren, waardoor die plek een vraagteken wordt voor Slot. 'De nieuwe besmettingen kunnen er ook nog wel bij voor AZ, waarvoor het seizoen zich voltrekt als een nachtmerrie. Met een uiteengespatte Champions League-droom, blessures van cruciale spelers, veel rode kaarten en veilig lijkende voorsprongen die verdampen bij het zicht van het eindsignaal.'

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020