Koeman en FC Barcelona tanken vertrouwen, De Jong imponeert

20 oktober 2020, 22:55

Na de nederlaag tegen Getafe in La Liga kon FC Barcelona wel weer een succesje gebruiken. Die is er dinsdag gekomen tegen Ferencváros in de Champions League. In Groep G won de formatie van Ronald Koeman dankzij enkele mooie treffers met 5-1. Smetje was de rode kaart van Gerard Piqué in de tweede helft. Hij mist dan ook de wedstrijd tegen Juventus.

Met Frenkie de Jong en Sergino Dest in de basis begon Barcelona dinsdag niet super tegen de kampioen van Hongarije. Het ging in een te laag tempo, waardoor de bezoekers enkele kansen kregen. De Hongaren raakten na twintig minuten zelfs de paal. Kort daarna stelde Barcelona orde op zaken door zelf de 1-0 te maken. Lionel Messi versierde een penalty met een goede rush en benutte het buitenkansje zelf. Messi is nu voor het zestiende (!) Champions League-seizoen op rij tot scoren gekomen.

Een ander hoogtepunt in de eerste helft was een schitterende pass van De Jong. De Nederlander lanceerde Ansu Fati in de 35ste minuut met een hoge steekbal en het zeventienjarige talent werkte de bal in de lange hoek. De buitenspeler kreeg wederom het vertrouwen van Koeman en stelde niet teleur. In de tweede helft was hij namelijk ook betrokken bij de 3-0 die gemaakt werd door Philippe Coutinho. De Braziliaan schoot raak in de korte hoek na goed werk van Fati en Messi.

De wedstrijd kabbelde vervolgens wat voort, totdat Piqué moest ingrijpen nadat Tokmac Nguyen aan zijn aandacht was ontsnapt. De Spanjaard pakte de aanvaller vast en kon met rood vertrekken. De penalty werd vervolgens verzilverd door Igor Kharatin: 3-1. Met tien man liet Barcelona de zege echter niet meer in gevaar komen. Sterker nog: het werd via invallers Pedri (17 jaar) en Ousmane Dembélé zelfs nog 5-1. De formatie van Koeman leeft zodoende met een goed gevoel toe naar de clash met Real Madrid van zaterdag.

Lazio wint van Dortmund

In Groep F, waar Club Brugge eerder vanavond van Zenit won, is Lazio goed begonnen. Het kende tegen Borussia Dortmund een wervelende start en stond al na 23 minuten met 2-0 voor. De eerste goal kwam op naam van Ciro Immobile, die tegen zijn oude club profiteerde van geschutter in de defensie. De tweede goal werd gescoord door Luiz Felipe en die viel uit een corner. Bij Lazio kwam Wesley Hoedt als invaller in het veld en met hem in het veld viel snel de 2-1. Erling Haaland knalde keihard raak in het dak van de goal en bracht de spanning terug. Vier minuten na die goal was de marge weer twee door toedoen van Jean-Daniel Akpa-Akpro. Hij besliste het duel door de 3-1 voor Lazio te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen