Cambuur wint in Breda en neemt koppositie over van NAC Breda

Cambuur wint in Breda en neemt koppositie over van NAC Breda

20 oktober 2020 – De eerste zes wedstrijden gingen dit seizoen allemaal gewonnen voor NAC Breda, maar dinsdagavond is die reeks ten einde gekomen. SC Cambuur won in Brabant vrij eenvoudig met 0-4 en is daardoor de nieuwe koploper. NAC moest het doen zonder vier vaste basiskrachten en meerdere bankzitters die door corona niet inzetbaar waren.Ook trainer Maurice Steijn kon dinsdag niet aanwezig zijn in het Rat Verlegh Stadion, waar bij NAC ook nog Moreno Rutten in de warming-up uitviel. Het waren de voortekenen van een kansloze avond voor NAC, dat met dit elftal simpelweg geen verweer kon bieden aan de kwaliteiten van het sterke Cambuur. De ploeg kreeg in de eerste vijf minuten al enkele grote kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. NAC werd nauwelijks gevaarlijk en kon alleen uit stilstaande situaties wat speldenprikjes uitdelen.

Het wachten was op de 0-1 en die viel in de 38ste minuut. Giovanni Korte tikte binnen nadat Jamie Jacobs uit een fijne voorzet van Michael Breij de paal had geraakt met zijn kopbal. De voorsprong was verdiend en kwam niet meer in gevaar. In de tweede helft werd het alleen maar makkelijker voor Cambuur, al was het wel vervelend voor de Friezen dat Calvin Mac-Intosch, Michael Breij en Erik Schouten geblesseerd uitvielen.

Het deerde de formatie van Henk de Jong echter niet. In de tweede helft kon het zonder enige tegenstand verder uitlopen en dat gebeurde dan ook. Na een uur schoot Mitchell Paulissen knap raak na een goede actie en hij besliste daarmee de wedstrijd. Via Korte, die binnen werkte na een goede bal van Robert Mühren werd het 0-3. De laatste goal van de avond viel in blessuretijd en kwam op naam van Jamie Jacobs die van dichtbij hard raak schoot: 0-4.

Cambuur komt door de makkelijke zege aan kop en heeft nu zeventien punten. NAC staat op zestien, maar heeft nog wel een duel in te halen. Dat duel is een zware pot tegen De Graafschap.

Overige uitslag: Jong PSV - NEC 1-1

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020