Arteta neemt verbannen Özil niet op in Premier League-selectie

20 oktober 2020, 16:33   Bijgewerkt: 20 oktober 2020, 16:43

De situatie van Mesut Özil bij Arsenal wordt alsmaar pijnlijker. De Duitse middenvelder is door trainer Mikel Arteta namelijk niet opgenomen in de 25-koppige selectie voor de Premier League. Dat betekent dat de middenvelder tot februari geen wedstrijden voor de club zal spelen.

Dinsdag moest Arsenal de lijst met spelers doorgeven en op die lijst was geen plaats voor Özil. Helemaal verrassend was dat niet, aangezien de spelmaker vorige week ook al niet in de Europa League-selectie zat. Hetzelfde geldt overigens voor verdediger Sokratis, ook hij ontbreekt in beide selecties. Arsenal moest voor de Premier League een selectie doorgeven die maximaal zeventien spelers telde die niet uit het Verenigd Koninkrijk afkomstig zijn. Mede door die homegrown-regel zijn Özil en Sokratis makkelijke slachtoffers voor Arteta.

De 32-jarige Özil heeft nog een verbintenis tot 2021 in Londen en is niet van plan eerder te vertrekken. Zijn monstersalaris van meer dan drie ton per week wil hij graag behouden. De middenvelder speelde sinds maart van dit jaar geen duel meer voor de club. Ook in de League Cup gaf Arteta onlangs de voorkeur aan andere spelers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen