Ten Hag houdt zelfde strijdplan, ondanks afwezigheid van Antony

Ten Hag houdt zelfde strijdplan, ondanks afwezigheid van Antony

20 oktober 2020 – Erik ten Hag kan woensdagavond niet beschikken over buitenspeler Antony. De Braziliaan is net als Jurriën Timber niet fit en ontbreekt in de selectie van de Amsterdammers tegen Liverpool in de groepsfase van de Champions League. Toch verandert het strijdplan niet tegen The Reds, die volgens de coach niet onverslaanbaar zijn. "Ze zijn niet onfeilbaar meer, wat ze een hele lange periode wel waren."Dat zei Ten Hag tijdens de persconferentie over de komende tegenstander Liverpool, die in zijn ogen de beste ploeg ter wereld is, ondanks dat ze de meeste tegengoals van de Premier League hebben momenteel. "Als je het ene jaar de Champions League wint en een jaar later de Premier League, dan ben je dat, ja", zei de oefenmeester van Ajax. "De ploeg wordt er inderdaad niet beter op zonder Van Dijk, maar dat kunnen ze opvangen. Hun spelopvatting verandert niet, het is poppetje B voor poppetje A."

Ook het strijdplan van Ajax verandert niet, ondanks dat afwezigheid van de Oranje-captain en aan Amsterdamse zijde Antony. "We hebben een brede selectie, die tegenvallers kan opvangen en waarmee je tactisch kan variëren", zei Ten Hag, die tevreden is waar Ajax staat. "We zijn heel aardig op weg, we spelen aardig volgens de principes. En moeten ook met zelfvertrouwen spelen tegen Liverpool, de sfeer in de ploeg is uitstekend."

Anders dan ten opzichte van de Eredivisie-wedstrijden wordt Dusan Tadic in de spits verwacht woensdagavond tegen Liverpool, zoals vaker de laatste Champions League-jaren het geval was. "In de Eredivisie krijgen we niet vaak hoge druk en in Europa wel. Dusan kan dan de bal goed bij zich houden en zorgen voor een goede voortzetting van het spel. In Nederland staat hij daarom vaak op links, waar hij ook een hoog rendement haalt."

De Serviër had zelf geen voorkeur voor op welke plaats hij wilde spelen. "Nee, ik heb geen favoriete positie waar ik speel. Ik speel waar de ploeg mijn nodig heeft en het is geen probleem om in de spits te staan", aldus de aanvaller, die uitkijkt naar het duel. "Een mooie wedstrijd, tegen een kandidaat voor de Champions League-winst. Een grote wedstrijd om te spelen, we moeten vertrouwen hebben in onszelf."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020