'Europese topclubs bezig met nieuw en prestigieus toernooi'

20 oktober 2020, 15:48

Er liggen zeer concrete plannen om een nieuw toernooi in het Europese voetbal uit de grond te stampen. Sky Sports komt dinsdag met het baanbrekende nieuws dat rond de twaalf Europese topclubs bezig zijn met een toernooi dat de Europese Premier League moet gaan heten. Het moet een toernooi worden die hoog in het aanzien staat.

Bij de gesprekken zijn clubs uit Engeland, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië betrokken. Welke clubs dat zijn, is nog niet duidelijk. Sky Sports meldt dat Liverpool en Manchester United er in ieder geval bij zitten. Het doel is om een competitie bestaande uit achttien topteams te lanceren. Naar verluidt zijn er gesprekken gevoerd met de FIFA, de instantie die het toernooi wel ziet zitten. Het is de bedoeling dat het toernooi vanaf 2022 wordt georganiseerd en dat de wedstrijden gespeeld gaan worden tijdens het reguliere seizoen. Voor teams die succesvol zijn is er enorm veel prijzengeld te verdienen. De Europese Premier League gaat volgens het Engelse medium een waarde kennen van zes miljard dollar.

De achttien teams gaan tegen elkaar spelen, waardoor er een soort ranglijst ontstaat. De ploegen die het best presteren en dus het hoogst op de ranglijst staan, nemen het vervolgens in een knock-out-fase tegen elkaar op. Daar is voor de clubs veel geld te verdienen. Het toernooi moet jaarlijks georganiseerd worden, zo willen de initiators. De kans is groot dat de kleinere Europese clubs hier niet om staan te springen, omdat de kloof met de topteams door de grote financiële beloningen alleen maar groter zullen worden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen