Italiaanse media: Napoli - AZ gaat vooralsnog gewoon door

Italiaanse media: Napoli - AZ gaat vooralsnog gewoon door

20 oktober 2020 – De Italiaanse media weten dat de wedstrijd tussen Napoli en AZ donderdagavond vooralsnog 'gewoon' doorgaat. Het duel in de Europa League staat op losse schroeven na een corona-uitbraak bij de Alkmaarders, maar dat zorgt er vooralsnog niet voor dat er definitief een streep is gezet door de wedstrijd.Dat schrijft onder andere Tancred Palmeri van BeIN Sports over de situatie van het duel dat in Napels gespeeld zou worden. In de Italiaanse stad waren ze niet bepaald blij met de komst van AZ en dat was zelfs nog op basis van besmettingen van afgelopen weekend. Daar kwam dinsdag nieuwe positieve coronatests bij, wat de situatie niet bepaald gunstiger maakt.

Het zou gaan om liefst twaalf besmettingen, onder wie Myron Boadu en Hakon Evjen, maar volgens het Italiaanse medium gaat het 'slechts' om acht spelers uit de A-selectie, terwijl er liefst dertien besmettingen moeten zijn geconstateerd om de wedstrijd te schrappen. Normaliter zou AZ woensdag in het vliegtuig stappen naar de Italiaanse stad Napels.

Lees ook: 'Liefst 12 corona-besmettingen in A-selectie AZ: veel onzekerheid' 

Hoewel er dus nog veel onzekerheid is en Napoli eerder met drie besmettingen werd afgeraden om tegen Juventus te spelen, zou de UEFA vooralsnog inzetten op het laten doorgaan van de wedstrijd. Een reglementaire 3-0 nederlaag voor AZ behoort ook tot de mogelijkheden. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020