AZ, PSV en Feyenoord kennen arbiter voor Europa League

AZ, PSV en Feyenoord kennen arbiter voor Europa League

20 oktober 2020 – AZ, Feyenoord en PSV kennen de scheidsrechter waar ze donderdag mee te maken krijgen. PSV heeft met Felix Zwayer (39) een zeer bekende naam, die ook vaak in de Champions League actief is. AZ krijgt juist een oude bekende vanuit vorig seizoen, terwijl Feyenoord een arbiter heeft die het nooit eerder had. Zwayer (39) is een vast gezicht in de Champions League, Bundesliga en ook in de Europa League. Driemaal eerder floot hij de Eindhovenaren, met vooral positieve herinneringen voor PSV: het duel met Internazionale (1-1) eindigde onbeslist, BATE Borisov (2-3) en Zulte Waregem (0-3) werden onder zijn leiding verslagen. Thorsten Schiffner, Marco Achmüller zijn de grensrechters van dienst, Tobias Stieler is de vier man.

Voor Napoli en AZ, het duel waarvan overigens nog maar zeer de vraag is of die doorgang zal vinden, geldt dat de Pool Daniel Stefanski (43) de leiding heeft. Landgenoten Marcin Boniek en Dawid Igor Golis staan de ervaren leidsman bij, terwijl Damian Sylwestrzak de vierde man is. Vorig seizoen stuurde Stefanski spits Myron Boadu met twee keer geel (dus rood) van het veld: desondanks pakte AZ nog een punt in de absolute slotfase tegen FK Partizan Belgrado.

Feyenoord gaat op bezoek bij Dinamo Zagreb en staat onder leiding van de Fin Mattias Gestranius (42). De scheidsrechter is weliswaar relatief ervaren, maar floot de Rotterdammers nooit eerder in Europa. Tweemaal had hij de leiding over AZ (in 2016 en 2020), maar dat was ook de enige Nederlandse club die ooit onder zijn hoede speelde. Jan-Peter Aravirta, Mikko Alakare en Kaarlo Oskari Hämäläinen staan hem bij in Kroatië.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020