FC Emmen
0 – 5
Ajax
ADO Den Haag
1 – 1
SC Heerenveen
VVV-Venlo
0 – 0
PEC Zwolle

Nieuwe coronabesmettingen bij AZ, roep om streep door EL-duel

Nieuwe coronabesmettingen bij AZ, roep om streep door EL-duel

20 oktober 2020 – AZ reist de komende dagen in principe naar Napels af voor het Europa League-duel met Napoli donderdagavond, maar in Italië zijn ze daar niet bepaald blij mee. Ciro Borriello, gemeenteraadslid in de Italiaanse stad en verantwoordelijk voor sport, stelt dat de wedstrijd uitgesteld in het Europese bekertoernooi moet worden. Aanleiding daarvoor is de corona-golf die vorige week opkwam bij de Alkmaarders en erger is geworden.Dat heeft AZ dinsdagochtend naar buiten gebracht. 'Bij AZ is dinsdag een aantal nieuwe corona-besmettingen geconstateerd binnen de spelersgroep. Op dit moment is er een inventarisatie bezig van de omvang van de besmettingen. AZ staat in nauw overleg met de KNVB, GGD en UEFA', schrijft de club uit Alkmaar. Eerder werd een viertal spelers al besmet, zij ontbraken afgelopen weekend. In de voorrondes van de Europese toernooien betekende het niet kunnen opdagen vanwege corona een reglementaire 3-0 nederlaag. 

Nog voor dit nieuws naar buiten kwam, werd er in Italië overigens al zeer kritisch gereageerd op de mogelijke komst van AZ. "AZ moet in quarantaine worden geplaatst en de wedstrijd moet worden uitgesteld", deed Borriello tegenover Mediaset een duidelijk beroep op de UEFA om de wedstrijd te schrappen. "Op dit moment is er verantwoordelijk gedrag nodig bij de autoriteiten." Volgens hem moet er door de UEFA worden ingegrepen vanwege de negen besmettingen bij AZ. Dat zijn er inmiddels dus nog meer.

In praktijk ging het daarbij in eerste instantie overigens 'slechts' om vier spelers uit de A-selectie, waardoor de ploeg van Arne Slot afgelopen weekend gewoon kon aantreden tegen VVV-Venlo (2-2). Heel anders was dat eerder voor Napoli, dat geen groen licht kreeg om naar Juventus af te reizen en daarvoor nog altijd een reglementaire nederlaag en een strafpunt aan de broek heeft gekregen.

Lees ookNapoli gaat in beroep tegen punt aftrek na Juve-verlies

Borriello verwacht overigens niet dat de UEFA ook daadwerkelijk zal ingrijpen voor de wedstrijd, ondanks de in zijn ogen 'mini-uitbraak' in Alkmaar. Ook de gemeente kan niet veel doen, zo vertelt het gemeenteraadslid. Verder dan een oproep om de wedstrijd te cancelen, kan vanuit de overheid in eerste instantie niet worden gedaan, zo benadrukt Borriello.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020