Klopp looft Ajax: "Goede mix van ervaring en talent"

Klopp looft Ajax: "Goede mix van ervaring en talent"

20 oktober 2020 – Jürgen Klopp heeft mooie herinneringen aan de wedstrijden tegen Ajax. Als coach van Borussia Dortmund won hij tweemaal van de Amsterdammers (1-4 en 1-0), maar was destijds ook onder de indruk van de Nederlandse ploeg – helemaal nu er ook meer ervaren spelers rondlopen. "Er staat nu een mix van ervaren spelers en jonge, veelbelovende talenten."Dat vertelt de Duitser op de clubsite van Liverpool. "Twee jaar geleden speelden ze een geweldige Champions League-campagne, heel erg geweldig zelfs", looft Klopp. "De manier waarop ze speelden, was ongelofelijk. Het zag er heel goed uit, maar we speelden niet tegen ze in de Champions League-finale dat jaar. Dat was mogelijk geweest, maar gebeurde niet door Tottenham. Ik ben benieuwd hoe het nu staat als we ze treffen."

Het Ajax dat hij destijds met Dortmund trof, was beduidend jonger dan de huidige selectie. "Ajax veranderde hun filosofie een beetje en haalde meer ervaren spelers. Daley Blind, Dusan Tadic, Quincy Promes, Davy Klaaasen – veelal spelers die eerder in Amsterdam hebben gespeeld. Het is een goede mix van ervaring en jonge, veelbelovende talenten", aldus Klopp, die het daarom een grote wedstrijd vindt.

Lees ook"Ajax heeft kans, mits ze niet bang zijn en zich aanpassen"

"Als je denkt aan het verleden van het Europese voetbal, noem je Liverpool en Ajax op honderd procent", weet hij. "Een van de hoogtepunten van Dortmund in mijn tijd waren de wedstrijden tegen Ajax. Alleen al om het stadion te mogen spelen, tegen een jong, maar uitdagend team."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020