'VAR wist niet dat hij mocht ingrijpen ondanks buitenspel Van Dijk'

'VAR wist niet dat hij mocht ingrijpen ondanks buitenspel Van Dijk'

20 oktober 2020 – Jordan Pickford is door de VAR niet bestraft voor zijn idiote overtreding op Virgil van Dijk en dat zorgde voor nogal wat verbazing. Door de actie van de keeper van Everton heeft van aanvoerder van het Nederlands elftal een zware knieblessure opgelopen en in Engeland was er veel verontwaardiging over waarom de videoscheidsrechter niet ingreep. Hij zou niet goed op de hoogte zijn geweest van de regels.Dat schrijft The Daily Mail althans over de beslissing van arbiter Michael Oliver. De VAR zou de beelden niet eens opnieuw hebben bekeken, omdat de Nederlander buitenspel stond voorafgaand aan het incident. Desondanks had de VAR de beelden mogen bekijken en kunnen constateren dat de overtreding op zichzelf een rode kaart waard was geweest. Dat had ook gemogen, ondanks dat het zich afspeelde in een situatie in buitenspel.

Daarvan was de VAR van dienst echter niet op de hoogte en greep dus niet in, ondanks dat hij het incident net als de scheidsrechter wel had waargenomen. Voor Pickford betekende dat laatste echter goed nieuws: daardoor kan de goalie van Everton niet meer met terugwerkende kracht worden geschorst door de Engelse voetbalbond.

Liverpool bevestigde zondag waarvoor werd gevreesd: Van Dijk moet onder het mes om te herstellen van een zware knieblessure. Naar verwachting is de Oranje-verdediger in elk geval een half jaar uit de roulatie. 'Met de steun van mijn vrouw, kinderen, familie en iedereen bij Liverpool, ben ik klaar voor de uitdaging die voor me ligt', liet Van Dijk zondagavond weten.

Lees ook: Klopp: "Wachten op Virgil als goede vrouw op haar man in de cel"

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020