'Koeman blijft rouleren en kiest voor veel andere namen'

20 oktober 2020, 08:23

Het grote rouleren bij FC Barcelona onder Ronald Koeman is begonnen. Nadat de Nederlandse coach zijn succesploeg afgelopen weekend vanwege het drukke programma (zonder succes) al deels omgooide, zal dat dinsdagavond helemaal aan de hand zijn in zijn Champions League-debuut. Tegen het Hongaarse Ferencvaros wordt verwacht dat onder andere Sergio Busquets en Antoine Griezmann rust krijgen.

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans. Het tweetal krijgt rust in aanloop naar het duel met Real Madrid in La Liga, waardoor onder andere Miralem Pjanic in de basis wordt verwacht. Dat was afgelopen weekend eigenlijk al het plan van Koeman, maar in Catalonië zijn er veel twijfels over de fysieke fitheid van de Bosniër. 'Of het door het zijn coronavirus komt, is onbekend, maar er zijn zorgen over zijn fitheid', schreef AS over de beslissing van Koeman om hem afgelopen weekend niet op te stellen.

De talenten Trincao en Pedri worden in de basis verwacht, waarin ook plek is voor Ansu Fati en Philippe Coutinho, die juist rust kregen tegen Getafe (1-0 verlies). Er lonkt ook speeltijd voor Junior Firpo en Ronald Araújo, die mogelijk de voorkeur krijgen boven Sergi Roberto en Gerard Piqué. Verder lijkt het onzeker dat Jordi Alba alweer fit genoeg is, waardoor ook Sergino Dest opnieuw in de basis kan staan.

Lionel Messi krijgt volgens El Mundo Deportivo vermoedelijk ook rust, al is het de vraag of de Argentijn daar zelf ook mee ingestemd heeft. Mogelijk wil hij toch in de basis beginnen en vroeg worden gewisseld. Dinsdagavond treft FC Barcelona in de Champions League-poule Ferencvaros in eigen huis: zaterdag ontvangt het Real Madrid, daarna wacht het uitduel met Juventus.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen