Ajax
3 – 0
Midtjylland

PSV aan kop op Duitse tour: 'Terug waar het wil zijn'

PSV aan kop op Duitse tour: 'Terug waar het wil zijn'

20 oktober 2020 – PSV staat momenteel aan kop van de Eredivisie na vijf wedstrijden onder trainer Roger Schmidt. Hoewel het veldspel nog te wensen overlaat, gaat er ook veel goed in Eindhoven. In de Brabantse stad geniet men na het zwakke vorige seizoen van de koppositie en de Duitse invasie, die inmiddels toch wel gaande is sinds deze zomer.Dat schrijft het Eindhovens Dagbad in een analyse over PSV, waar de stemming optimistisch is. 'Elk grapje over PSV in combinatie met de Bundesliga, de nationale vlag van de oosterburen of computerspelletjesheld Mario gaat er eventjes in als zoete koek', schrijft het ED. Voor het eerst in de clubhistorie kregen vier Duitsers speelminuten in één Eredivisie-wedstrijd (Timo Baumgartl, Adrián Fein, Mario Götze en Phillip Max) van PSV.

'PSV is terug waar het wil zijn en leidt na het eerste kattengespin in de Eredivisie. Het was gisteren exact twaalf maanden geleden dat de club aan een serie begon waar niemand die de club een warm hart toedraagt nog aan terug wil denken', schrijft het regionale dagblad over de reeks waarna Mark van Bommel werd ontslagen en Europese uitschakeling volde.

Lees ook: De Mos: "Sangaré lijkt wel American Football-speler"

Een van de uitblinkers de laatste tijd is talent Cody Gakpo. 'Voor Gakpo was onder meer interesse vanuit Frankrijk, maar een vertrek was nooit een optie. Hij creëert daarmee stabiliteit', ziet het ED, dat constateert dat ook Götze een aanwinst is. 'Zijn komst kan misschien een 'Guardado-effect' hebben, althans daar wordt bij PSV wel op gehoopt. Vanaf 2014 kon PSV aan de hand van de Mexicaan in nationale en internationale topduels tot groter dan verwachte hoogtes reiken.'


  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020