FC Emmen
0 – 5
Ajax
ADO Den Haag
1 – 1
SC Heerenveen

"Ajax heeft kans, mits ze niet bang zijn en zich aanpassen"

"Ajax heeft kans, mits ze niet bang zijn en zich aanpassen"

20 oktober 2020 – Ajax moet zich niet te veel aanpassen aan Liverpool woensdagavond. De Amsterdammers wachten tegen The Reds een zwaar loodzwaar karwei, maar zijn volgens de analytici zeker niet kansloos. "Mits ze niet bang zijn en zich te veel gaan aanpassen, want dan snijd je jezelf in de vingers", stelt Jan Kromkamp.De voormalig verdediger van Liverpool blikt in het Algemeen Dagblad vooruit op de topper in de Champions League. "De kracht van Ajax zit in de spelopvatting van Erik ten Hag. Initiatief, drukzetten. Ik zou juist spelers opstellen die goed aan de bal zijn", aldus Kromkamp. "Dan kun je je onder de grote druk van Liverpool uitspelen."

Daarbij is het volgens hem wel belangrijk om de bal niet vaak te verliezen, want dan speel je Liverpool juist in de kaart. Kromkamp: "Ajax moet zorgen dat het zelf de bal niet veel verliest. Als dat wel gebeurt, moeten de spelers bij sprints een voorsprong hebben. Liverpool zet veel druk. De kunst is om daar goed doorheen te spelen. Daar ligt de sleutel."

Gullit: Liverpool anders dan Juventus en Real Madrid
Ook Ruud Gullit denkt dat de Amsterdammers niet kansloos zijn tegen de Premier League-winnaar. 'De drive, het hoge tempo, het vol druk zetten laten ze in Europese confrontaties op het vasteland vaak wat achterwege. Dan laat Jürgen Klopp zijn ploeg wat gereserveerder spelen dan op het eiland', schrijft hij in zijn column in De Telegraaf over het verschil tussen het voetbal van Liverpool in Engeland en in de Champions League.

'Hopelijk kan Ajax z'n visitekaartje in Europa afgeven tegen Liverpool. Op de manier zoals ze twee jaar geleden hebben geflikt. Alleen zijn tegenstanders als Real Madrid en Juventus heel anders dan Liverpool. Zeker de Spanjaarden willen graag meevoetballen en dan kan je het als Ajax redden op je techniek en foutloos positiespel', weet Gullit, die denkt dat het een nadeel is dat Ajax niet de steun van het eigen publiek heeft in de Johan Cruijff Arena.

Lees ook: Gullit noemt Real-Ajax: "Dat willen ze tegen Liverpool weer doen"

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020