Bizar: Doodeman in 105 minuten van nul naar acht assists

20 oktober 2020, 00:05

Nick Doodeman was vanavond de grote man aan de kant van FC Volendam. De 23-jarige buitenspeler bereidde liefst vijf treffers voor in de met 2-6 gewonnen wedstrijd tegen Jong AZ, de club waar hij een groot deel van zijn jeugdopleiding genoot. Doodeman is pas sinds kort helemaal los wat betreft het voorbereiden van doelpunten.

De rechtspoot is na zijn vijfklapper direct de assistkoning in de Eerste Divisie. Dat mag gerust opvallend worden genoemd, zeker gezien het feit dat hij drie dagen geleden nog geen enkele treffer had voorbereid. Vrijdagavond stond hij aan de basis van de 3-0, 4-0 én 5-0 tegen Jong PSV. Door zijn succesvolle reeks staat Doodeman binnen de kortste keren op acht assists. De voormalig jeugdinternational was zelf ook al driemaal trefzeker. Daardoor is hij eveneens in één klap de meest waardevolle speler van de Keuken Kampioen Divisie.

Lees ook: Monsterzege FC Volendam

Voor de camera van FOX Sports liet Doodeman doorschemeren ook zelf verbaasd te zijn. "Er lag vandaag heel veel ruimte, maar vijf assists geven gebeurt niet vaak." Drie dagen geleden was hij nog bankzitter. "Toen ik erin kwam en drie assists gaf, twijfelde ik zelf eigenlijk niet of ik een basisplaats zou krijgen tegen Jong AZ. Dan is het niet gek dat je mag starten." Toch was er ook ruimte voor een kritische noot. "Ik had vandaag zelf nog wel moeten scoren, ja."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen