Gisteren gemist: zege De Graafschap, Rodrigues weg bij 'Fener'

20 oktober 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 19 oktober.

Monsterzege FC Volendam, De Graafschap en Jong Ajax winnen

De Graafschap is met een zege op bezoek bij Helmond Sport in het spoor gebleven van de nog foutloze koploper NAC Breda. De Superboeren speelden matig tegen de laagvlieger, maar dankzij een treffer van Johnatan Opoku kon het tien minuten voor tijd alsnog opgelucht ademhalen. Ook Jong Ajax en FC Volendam lieten zeges noteren. Roda JC verspeelde punten tegen Telstar.

Rodrigues weg bij 'Fener': eerder terug naar Al-Ittihad

Garry Mendes Rodrigues trekt per direct de deur bij Fenerbahçe achter zich dicht. De buitenspeler kiest voor een terugkeer naar het Saudi-Arabische Al-Ittihad, waar de 29-jarige aanvaller onder contract staat. Rodrigues vertrok vorig jaar nog voor twee seizoenen op huurbasis naar de Turkse topclub, maar maakt die periode niet vol.

Lucratief contract El Khayati in Qatar per direct ontbonden

Het contract van Abdenasser El Khayati bij Qatar SC is per direct verscheurd. De 31-jarige middenvelder tekende afgelopen seizoen een lucratief contract in het Midden-Oosten, maar moet zijn avontuur eerder dan gepland staken. El Khayati stond aanvankelijk tot de zomer van 2021 onder contract, maar dus kan op zoek naar een andere werkgever.

Van Hooijdonk: "Anders had ik niet meer voor NAC gespeeld"

Het had weinig gescheeld of Sydney van Hooijdonk was geen speler van NAC Breda meer geweest. De twintigjarige spits is momenteel een van de grootste revelaties van de Eerste Divisie, maar leek lang af te stevenen op het tweede plan en een vertrek uit Breda. Een blessure voor zijn concurrent veranderde echter alles.

'Oorlog bij Barca over salaris; Frenkie wil wél afstaan'

Het is onrustig bij FC Barcelona. Het bestuur van de Spaanse topclub is in een felle strijd verwikkeld met de spelersgroep. De directie heeft aan de spelers gevraagd of zij voor de tweede keer salaris willen afstaan om de club financieel bij te staan, maar daar gaat het grootste deel van de groep niet mee akkoord. Frenkie de Jong is als een van de weinige spelers wel bereid om mee te denken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen