Van Hooijdonk: "Anders had ik niet meer voor NAC gespeeld"

Van Hooijdonk: "Anders had ik niet meer voor NAC gespeeld"

19 oktober 2020 – Het had weinig gescheeld of Sydney van Hooijdonk was geen speler van NAC Breda meer geweest. De twintigjarige spits is momenteel een van de grootste revelaties van de Eerste Divisie, maar leek lang af te stevenen op het tweede plan en een vertrek uit Breda. Een blessure voor zijn concurrent veranderde echter alles.Van Hooijdonk begon het seizoen als tweede spits achter Finn Stokkers. Na twee speelronden vertrok Stokkers naar RKC Waalwijk, terwijl Mario Bilate de omgekeerde weg bewandelde. De beoogde eerste spits van de huidige koploper moest in zijn eerste wedstrijd als speler van NAC geblesseerd afhaken, wat de kans voor Van Hooijdonk als basisspeler inleidde.

Als het noodlot bij Bilate niet had toegeslagen, had de loopbaan van Van Hooijdonk een andere afslag genomen. "Als Mario niet geblesseerd was geraakt, had ik honderd procent zeker niet meer bij NAC gespeeld. Ik heb mijn kans gepakt op het moment dat die zich aandiende", vertelt de spits in gesprek met De Telegraaf. Hij bleef bij NAC en is dat voorlopig van plan te komende jaren te doen. "Ik heb met de club afgesproken dat ik sowieso dit seizoen zal blijven en er is de intentie van beide kanten om een langjarig contract aan te gaan."

Meerdere clubs deden deze zomer een gooi naar de handtekening van Van Hooijdonk. "Er was veel belangstelling en ik had de kans om een buitenlands avontuur aan te gaan. Dat leek me ook wel mooi, maar dit biedt me meer stabiliteit. Ik kan thuis blijven wonen, op drie minuten van het stadion, en zeker in deze tijd is dat geen nadeel." Van Hooijdonk is met zeven treffers in vijf wedstrijden uitstekend begonnen aan het seizoen. Op de topscorerslijst moest hij alleen Elias Mar Omarsson voor zich dulden. De IJslandse spits van Excelsior was al negen keer trefzeker.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020