Langere schorsing Tannane? "Tuchtcommissie bepaalt"

19 oktober 2020, 18:45   Bijgewerkt: 19 oktober 2020, 18:57

Oussama Tannane moet mogelijk langer dan één wedstrijd geschorst toekijken. De aanvaller van Vitesse schold tegen ADO Den Haag (0-2 zege) scheidsrechter Richard Martens de huid vol, een actie die hij moest bekopen met twee gele kaarten. Vijf seconden na zijn eerste prent werd de in goede vorm verkerende Tannane van het veld gestuurd.

Op twee gele kaarten staat normaal gesproken een straf van één wedstrijd, waardoor hij alleen het treffen met PSV zou moeten missen. Volgens scheidsrechtersbaas Dick van Egmond kan dat echter oplopen als de arbiter van dienst extra aantekeningen maakt. "Dat ligt allemaal aan de afwikkeling van de wedstrijd door de scheidsrechter. Tannane uitte zich ook, nadat hij al was weggestuurd. De tuchtcommissie moet bepalen of er een zaak in behandeling wordt genomen", aldus Van Egmond in gesprek met De Gelderlander.

Volgens Van Egmond werd Tannane ook deels de dupe van de lege tribunes. "Verwensingen zijn van alle tijd. Maar in een leeg stadion is nu alles zeer goed hoorbaar. Dat maakt dat scheldpartijen opvallen. Voorheen kregen scheidsrechters ook van alles te horen. Maar als dat achter hun rug gebeurde, in een kolkend stadion, hoorden ze niet alles. Of ze wisten niet altijd wie zich misdroeg. Nu is alles op dat vlak wel duidelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen