Koeman over Barça: "Geen favoriet CL-eindzege"

Koeman over Barça: "Geen favoriet CL-eindzege"

19 oktober 2020 – Ronald Koeman begint dinsdagavond aan zijn Champions League-avontuur als trainer van FC Barcelona. In de eerste ronde van de groepsfase van de Champions League neemt zijn Barça het op tegen het Hongaarse Ferencvaros. Koeman ziet zijn elftal als een ploeg die ver kan komen in het toernooi, maar verwacht niet dat hij tot de favorieten behoort.Dat zei hij in de persconferentie naar aanloop van het duel. "Als je Barcelona bent, dan wil je altijd voor de grote prijzen strijden", zei hij in gesprek met de aanwezige journalisten. "Wij horen niet bij de favorieten, maar kunnen wel ver komen." Afgelopen seizoen leed FC Barcelona een van de meest beschamende nederlagen ooit. Tegen de latere winnaar Bayern München gingen de Catalanen met 8-2 onderuit.

Ondanks dat Lionel Messi daarna aasde op een transfervrij vertrek, bleef hij in Spanje. "Op dit moment zou je misschien kunnen zeggen dat zijn prestaties beter kunnen zijn", sprak Koeman over zijn captain. "Maar als je hem dagelijks ziet, dan zie je een blije voetballer die alles wil spelen en aanvoerder van zijn team wil zijn. Ik heb geen klachten over zijn instelling."

Ferencvaros is de laatste wedstrijd voor de eerste Clasico voor Koeman als hoofdcoach. "We weten dat het geen makkelijke wedstrijd voor ons wordt. We zullen met een sterk team starten. De wedstrijd van zaterdag tegen Real is op dit moment niet belangrijk. Makkelijke tegenstanders bestaan niet in de Champions League."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020