Tannane baalt van zichzelf: "Ik heb spijt van mijn actie"

Tannane baalt van zichzelf: "Ik heb spijt van mijn actie"

19 oktober 2020 – Oussama Tannane heeft spijt betuigd voor zijn rode kaart tegen ADO Den Haag. De spelmaker van Vitesse had zondag zijn emoties niet onder controle nadat scheidsrechter Richard Martens hem geen vrije trap gaf. Voor het beledigen van de arbiter kreeg Tannane binnen korte tijd twee keer een gele kaart.Tannane werd vlak voor rust weggestuurd door Martens, die termen als 'mafkees' en 'clown' naar zijn hoofd geslingerd kreeg. "Ik liet mij gisteren gaan en heb spijt van mijn actie", vertelt Tannane in een interview met Voetbal International. Het incident stond niet helemaal op zichzelf, vertelt de middenvelder. "De scheids gaf bij een eerdere overtreding aan dat "ik de bal moet laten gaan, en niet zo moest pingelen." Anders zou hij niet meer fluiten. Medespelers hebben dit ook gehoord."

Lees ookTirade van Tannane krijgt mogelijk nog een staartje

Bij een volgende overtreding op Tannane nam Martens de fluit niet in de mond. "Ik had op dat moment veel pijn, zat hoog in mijn emotie en liet mij gaan. Dat had ik niet moeten doen. De scheidsrechter heeft als doel om de wedstrijd in goede banen te leiden en natuurlijk accepteer ik dat. Maar die overtreding in combinatie met die opmerking over mijn spel, zat me blijkbaar te hoog."

Tannane neemt zijn verantwoordelijk en heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan zijn teamgenoten en de staf. "Dat hebben zij geaccepteerd. Dat is voor mij nu het belangrijkste. Dit is een goed leermoment voor mij geweest. Ik kijk nu alleen nog maar vooruit en wil het goede spel doortrekken en belangrijk zijn voor Vitesse", besluit hij. Ondanks de rode kaart van Tannane won Vitesse in Den Haag met 0-2.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020