Tirade van Tannane krijgt mogelijk nog een staartje

Tirade van Tannane krijgt mogelijk nog een staartje

19 oktober 2020 – Oussama Tannane riskeert een tuchtzaak voor het uitschelden van scheidsrechter Richard Martens tijdens de uitwedstrijd van Vitesse tegen ADO Den Haag. De arbiter kan volgens De Gelderlander nog rapport opmaken van de tirade van de 26-jarige spelmaker. Het is dan aan de tuchtcommissie of er een strafzaak volgt.Voor Tannane duurde de wedstrijd tegen ADO Den Haag nog geen helft. Vlak voor rust kreeg hij in korte tijd twee keer geel voor het beledigen van de arbiter. De 26-jarige middenvelder had zijn emoties niet onder controle toen hij zijn ongenoegen liet blijken over een niet gegeven vrije trap. 'Mafkees' en 'clown' waren de termen die Tannane gebruikte.

Rood na twee gele kaarten betekent normaal een schorsing van één wedstrijd. "Maar er kan nog een tuchtzaak volgen", zegt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. "Dat ligt allemaal aan de afwikkeling van de wedstrijd door de arbiter. Tannane uitte zich ook, nadat hij al was weggestuurd. De tuchtcommissie moet bepalen of er een zaak in behandeling wordt genomen."

"Verwensingen zijn van alle tijd", stelt Van Egmond. "Maar in een leeg stadion is nu alles zeer goed hoorbaar. Dat maakt dat scheldpartijen opvallen. Voorheen kregen scheidsrechters ook van alles te horen. Maar als dat achter hun rug gebeurde, in een kolkend stadion, hoorden ze niet alles. Of ze wisten niet altijd wie zich misdroeg. Nu is alles op dat vlak wel duidelijk."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 4 december 2020