Max: "Er kan veel beter, maar er gaat ook al heel veel goed"

19 oktober 2020, 09:35

Na een lichte blessure keerde Philipp Max tegen PEC Zwolle (0-3) geruisloos terug in de basis van PSV. De Duitse linksback leverde een assist af bij het doelpunt van Cody Gakpo en is dan ook tevreden met hoe het gaat in Eindhoven.

Naast zijn assist kende Max met een uitglijder ook een ongelukkig moment. De strafschop die vlak daarna werd gegeven, werd gemist door Reza Ghoochannejhad. "Er kan nog veel beter, maar er gaat ook al heel veel goed", vertelt de 27-jarige Max in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Dat uitglijmoment? Het gaat me niet nog een keer overkomen."

Max zag zijn landgenoot en nieuwe ploeggenoot Mario Götze op slimme wijze de score openen, nadat de aanwinst een terugspeelbal onderschepte en Michael Zetterer omspeelde voor de 0-1. Het was de opmaat naar een makkelijke middag voor PSV, dat via Gakpo en Donyell Malen nog voor de rust uitliep naar de uiteindelijke 0-3. "Mario maakt de eerste goal heel knap. Ik denk zelf dat we hem nog even de tijd moeten geven in de eerste weken, maar ook dat we heel veel plezier aan hem kunnen beleven", vertelt Max. Hij begroette met Adrian Fein nog een andere landgenoot en ook Ibrahim Sangaré kwam erbij. "Mario met zijn klasse en ook Ibrahim en Adrian zijn goede spelers. Er is nieuwe energie in de ploeg gekomen. De start is goed en we moeten zo door zien te gaan, waarbij we nog van alles kunnen verbeteren."

Aankomende donderdag begint PSV aan het avontuur in de Europa League, thuis tegen het Spaanse Granada. Voor Max is het de tweede keer dat hij Europees actief is, nadat hij eerder al in 2015 in de Europa League uitkwam met FC Augsburg. "Ik heb er enorm naar uitgekeken om dat weer te mogen ervaren. Met de huidige nieuwelingen in de groep is ook duidelijk dat we voor elke wedstrijd een goede ploeg op de been kunnen brengen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen