19 oktober 2020, 07:54   Bijgewerkt: 22 oktober 2020, 11:25

Drie Nederlandse clubs komen vanavond in actie in de Europa League. PSV treft Granada, Feyenoord neemt het in Kroatië op tegen Dinamo Zagreb en het zwaar gehavende AZ speelt het uitduel met Napoli. Hoe deden de opponenten uit de poules van de Nederlandse clubs het afgelopen weekend in de nationale competities?

PSV

Granada – Sevilla 1-0

Met tien punten uit vijf duels kent Granada een uitstekende start in La Liga. Dit weekend werd verrassend genoeg het sterke Sevilla van Luuk de Jong verslagen: 1-0. Yangel Herrera schoot acht minuten voor tijd de winnende treffer binnen, nadat Joan Jordan vlak voor de rust de rode kaart kreeg namens Sevilla. Het team van trainer Diego Martinez staat er zodoende uitstekend voor en reist met vertrouwen, maar zonder aanvaller Robert Soldado, af naar Eindhoven.

Ethnikos Achna – AC Omonia 1-2

De ploeg uit Cyprus stond na de zege bij Ethnikos Achna even bovenaan de ranglijst in Cyprus. Doelpunten in de eerste helft van Eric Bautheac en Michal Duris leverden een 1-2 zege op, waarna Adam Lang na 65 minuten van het veld werd gestuurd en het nog lastige slotfase werd. Direct daarna viel namelijk de 1-2, maar Omonia trok wel de zege over de streep en reist nu af naar Griekenland voor een duel met PAOK.

AEK Athene – PAOK Saloniki 1-1

In de absolute Griekse topper tegen AEK speelde PAOK met 1-1 gelijk. De gelijkmaker van de PSV-opponent viel pas in de 89e minuut via Thomas Murg, terwijl PAOK wél overduidelijk de betere ploeg was. Vijftien schoten leverde echter maar één treffer op en de Grieken staan nu vierde na vijf duels. Muamer Tankovic (oud-AZ) en Diego Biseswar kwamen binnen de lijnen in het topduel.

Feyenoord

Dinamo Zagreb – HNK Gorica 3-2

Feyenoord weet na dit weekend wie het in de gaten moet houden bij Dinamo Zagreb: Mario Gavranovic. De dertigjarige Zwitser is uitstekend in vorm voor de koploper van Kroatië. Gavranovic was tegen HNK Gorica verantwoordelijk voor alle doelpunten van Dinamo en heeft in zes competitieduels al zeven keer gescoord. Heel Dinamo is sowieso uitstekend in vorm, met negentien punten uit zeven duels. Alleen tegen Slaven Belupo (3-3) werd gelijkgespeeld.

Wolfsberger AC – Ried 2-2 (4-3 winst na strafschoppen)

Wolfsberger AC kwam in actie voor de Oostenrijkse beker en won na strafschoppen van Ried, nadat het in de reguliere speeltijd 2-2 was geworden. Wolfsberger kwam twee keer op achterstand, maar maakte dus ook twee keer weer gelijk.

CSKA Moskou – Dinamo Moskou 3-1

Mede door een doelpunt van de deze zomer door sc Heerenveen verkochte Chidera Ejuke won CSKA de stadsderby van Dinamo met 3-1. Alle doelpunten vielen in de tweede helft, toen Roman Evgenjev met rood van het veld werd gestuurd bij de bezoekers. CSKA staat na elf wedstrijden op een derde plaats, twee punten achter koplopers Zenit en Spartak Moskou.

AZ

Napoli – Atalanta 4-1

Tegen het sterke Atalanta liet Napoli afgelopen weekend zien tot wat het in staat is. De ploeg van trainer Gennaro Gattuso liet Marten de Roon en co in de eerste helft alle hoeken van het veld zien, door met een 4-0 voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Oud-PSV'er Hirving Lozano was twee keer trefzeker en ook Matteo Politano en Victor Osimhen vonden het net. De eretreffer na de onderbreking van Sam Lammers was voor de statistieken. Napoli heeft na vier competitieduels acht punten en staat zodoende vierde in de Serie A.

Rijeka – Varazdin 2-1

Naast Feyenoord treft ook AZ een Kroatische tegenstander: Rijeka. De nummer vier van de competitie won afgelopen weekend met 2-1 van het laaggeklasseerde Varazdin, nadat Rijeka nog wel op achterstand was gekomen.

Real Betis - Real Sociedad 0-3

De verrassende koploper na zes duels in La Liga is Real Sociedad, met drie winstpartijen, twee gelijke spelen en één verliespartij. Dit weekend wonnen de Basken, waar David Silva de smaakmaker is, overtuigend bij Real Betis: 0-3. Portu scoorde voor de rust, waarna Mikel Oyarzabal (strafschop) en Adnan Januzaj de zege veilig stelden in Andalusië.