Nederland
2 – 0
Oostenrijk

Voetbalhart Afellay huilt: "Ihattaren moet aan de bak"

Voetbalhart Afellay huilt: "Ihattaren moet aan de bak"

19 oktober 2020 – De situatie van Mohamed Ihattaren bij PSV is na het vertrek van Ibrahim Afellay flink veranderd. Onder Mark van Bommel en Ernest Faber was de achttienjarige spelmaker verzekerd van een basisplaats, maar sinds Roger Schmidt aan het roer staat is hij geen vaste waarde mee. Afellay heeft te doen met Ihattaren, die zondag tegen PEC Zwolle weer niet in de basis startte.

"Er is veel over hem heen gekomen. Daar moet hij mee leren omgaan. Jonge jongens hebben daar soms moeite mee. Hij is wel een talent van de buitencategorie. Hij verdient misschien meer krediet", zegt de 34-jarige Afellay zondagavond bij Studio Voetbal. Ihattaren begon dit seizoen nog maar twee keer in de basis bij PSV. De wedstrijden die hij startte, maakt hij niet vol.

Afellay ziet dat Ihattaren het op dit moment moeilijk heeft bij PSV. "Mijn voetbalhart huilt wel. Het is doodzonde. Als je zoveel potentie hebt; je bent gezegend en gezond. Hij heeft alles als voetballer, heeft een mooi contract. Dat moet een drijfveer zijn om er nog meer uit te halen, nog meer gas te geven", aldus de routinier, die advies heeft voor het achttienjarige talent. "Keihard werken. Er is genoeg gezegd en geschreven. Hij moet aan de bak. Het is aanhaken of afhaken."

Nog op zoek
Afellay zelf vertrok deze zomer bij PSV en heeft nog geen nieuwe club gevonden. Stopt hij met voetballen? "Nee, ik heb er nog geen definitieve punt achter gezet. "Ik heb met clubs gesproken, maar die waren niet interessant genoeg. Nederland is sowieso klaar. Een buitenlands avontuur zou ik nog wel ambiëren. Als er iets moois komt, sta ik daarvoor open."

gerelateerd