Nederland aast met buurlanden op organisatie WK vrouwen 2027

Nederland aast met buurlanden op organisatie WK vrouwen 2027

19 oktober 2020 – De KNVB aast samen met de Belgische en Duitse voetbalbond op de organisatie voor het WK vrouwen in 2027. De interesse is inmiddels kenbaar gemaakt bij de FIFA. "We geloven erin dat we door dit staaltje teamwork echt het verschil kunnen maken en de kans om dit toernooi te mogen organiseren vergroten", aldus de Nederlandse voetbalbond in een reactie bij de NOS.

Duitsland maakt al decennia deel uit van de wereldtop in het vrouwenvoetbal en won in 2003 en 2007 het wereldkampioenschap. Nederland heeft zich de laatste jaren in de top gewerkt en werd drie jaar geleden Europees kampioen. Vorig jaar schopten de Oranje Leeuwinnen het tot de WK-finale. België was slechts één keer actie op een eindronde.

"Het vrouwenvoetbal in onze landen bevindt zich weliswaar in andere fases van ontwikkeling, maar we delen de aspiratie om met de organisatie van dit WK de sport nationaal én mondiaal een impuls te geven", reageert de Nederlandse voetbalbond. Wanneer de FIFA bekendmaakt welk land of landen het WK van 2027 organiseren, is nog niet bekend. In Australië wordt in 2023 het eerstvolgende WK georganiseerd.

gerelateerd