Van Dijk reageert voor het eerst op zware blessure: 'I'll be back'

18 oktober 2020, 23:15

Virgil van Dijk heeft zondagavond voor het eerst gereageerd op de zware blessure die de centrale verdediger dit weekend heeft opgelopen tegen Everton. De Nederlander viel uit in de derby met een kniekwetsuur, vermoedelijk aan zijn kruisband. Hoewel het een harde klap is voor hem, Liverpool en het Nederlands elftal, blijft Big Virg optimisch in zijn open brief die hij schreef. 

'Vanavond ben ik gestart met een gesprek met een specialist om mijn revalidatie te starten en alle details te bespreken na het ongeval tegen Everton zaterdag', schrijft Van Dijk op Twitter. 'Ik ben volledig gefocust op mijn herstel en zal alles doen om zo snel mogelijk terug te keren. Hoewel ik momenteel heel teleurgesteld ben, ben ik er heilig van overtuigd dat er in deze moeilijkheden kansen liggen. Met God's hulp ga ik ervoor zorgen dat ik sterker, fitter en beter terugkom dan ooit te voren.'

'In het voetbal, en ook in het leven, geloof ik dat alles gebeurt met een reden en het is belangrijk om mijn hoofd omhoog te houden, in goede en in slechte tijden', vervolgt de captain van het Nederlands elftal. 'Met de steun van mijn vrouw, kinderen, familie en iedereen bij Liverpool, ben ik klaar voor de uitdaging die voor me ligt', laat de centrale verdediger weten over zijn vermoedelijk lange revalidatie.

Lees ook: Liverpool bevestigt blessure Van Dijk: operatie is nodig

'Ik wil iedereen bedanken voor de berichten van steun. Dat betekent veel voor mij en mijn familie', verzekert Van Dijk. 'De komende tijd ga ik er alles aan doen om mijn teamgenoten maximaal te ondersteunen in de belangrijke weken die gaan komen. Ook ga ik er alles aan doen om fit te worden, elke dag weer. Ik kom terug. Virgil van Dijk.' Hoelang de verdediger uit de roulatie ligt, is nog onbekend. Wel moet hij zeker onder het mes na de horrorblessure die hij tegen Everton opliep.

Ook bondscoach Frank de Boer heeft zondag zijn medeleven betuigt aan de aanvoerder van het Nederlands elftal. 'Ik hoop dat je sterker dan ooit terugkomt. Blijf sterk!', schrijft hij op zijn twitteraccount. De verwachting is dat Van Dijk minimaal zeven á acht maanden uit de roulatie ligt, waardoor het EK 2021 in gevaar komt voor hem. Daarover heeft de achterhoedespeler zelf niks over naar buiten gebracht in zijn statement.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen