Botman imponeert opnieuw met Lille, Anderlecht geeft zege weg

18 oktober 2020, 22:56

Sven Botman blijft met OSC Lille imponeren in de Ligue 1. Zondagavond won de centrale verdediger met overtuigende cijfers de derby van RC Lens, waarbij voor de vijfde keer in de laatste zes duels de nul werd gehouden (4-0). Verder waren er zeges voor AS Roma en AZ-opponent Real Sociedad, terwijl Anderlecht een overwinning nog uit handen gaf.

En dat OSC Lille opnieuw wint en nog altijd zonder nederlaag (vijf zeges, twee gelijke spelen) aan kop van Frankrijk gaat, zorgt ook voor complimenten aan het adres van de sterk spelende Botman. De van Ajax overgekomen verdediger werd eerder in het elftal van verrassingen gekozen door L'Équipe en hij imponeerde zondagavond opnieuw. Jonathan Bamba was met één goal en twee assists aanvallend de grote man van de thuisploeg, dat uiteindelijk kinderlijk eenvoudig won van RC Lens.

Anderlecht – OH Leuven 2-2

Zonder Nederlandse inbreng (Michel Vlap en Derrick Luckassen bleven negentig minuten op de bank) heeft Anderlecht een zwaarwegende zege uit handen gegeven. De ploeg van Vincent Kompany kwam in de eerste helft op een uitstekende 2-0 voorsprong, maar zag die in het tweede bedrijf via Frédéric Duplus en Mathieu Maertens als sneeuw voor de zon verdwijnen. In blessuretijd raakte Moussa Al Tamari nog de paal namens de bezoekers en ontsnapte Anderlecht zelfs nog een een pijnlijk verlies.

Real Betis Sevilla – Real Sociedad 0-3

Een van de tegenstanders in de poule van AZ heeft zondagavond letterlijk en figuurlijk een zwaarbevochten overwinning behaald op bezoek bij Real Betis Sevilla. Portu gleed vlak voor de pauze op een heerlijke pass van Mikel Oyarzabal de openingstreffer tegen de touwen namens Real Sociedad, maar hij zag ook dat de thuisploeg een strafschop had verdiend na schandalig vasthouden (zie video onder). Waar de bezoekers geen pingel kregen, ook niet van de VAR, kregen de gasten dat wel: en die werd benut door Oyarzabal. Adnan Januzaj schoot op fraaie wijze ook nog de derde treffer binnen namens de bezoekers, die zodoende royaal de derby wonnen van Real Betis Sevilla. 

Overige uitslag:

AS Roma – Benevento 5-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen