FC Emmen en Fortuna houden elkaar in evenwicht

18 oktober 2020, 22:08

Laagvliegers Fortuna Sittard en FC Emmen hadden beide nog niet gewonnen en hoopten zondagavond de eerste driepunter bij te kunnen schrijven. Na een goede start van de thuisploeg kwam de uitploeg in een tijdsbestek van vijf minuten op een 0-2 voorsprong. In de tweede helft trok de thuisploeg de wedstrijd weer naar zich toe, maar kwam niet verder dan 2-2, waar beide teams weinig mee opschieten.

Het duurde even, maar na 544 dagen stond aanvaller Anco Jansen weer in de basis bij FC Emmen. De thuisploeg miste daarentegen verdediger Keziah Veendorp en aanvaller Marko Kolar door blessures. Fortuna Sittard begon met dezelfde elf als in de uitwedstrijd tegen PSV. De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd en aanvaller Michael de Leeuw kreeg na tien minuten een vrije kopkans uit een corner. Hij had het vizier echter niet op scherp staan en kopte ruim naast. De uitploeg begon een stuk scherper en na twintig minuten was het plotseling raak. Na geblunder bij Caner Cavlan en Nick Bakker ging Lisandro Semedo ervandoor. Hij bewaarde de rust en legde goed terug op de rand van het strafschopgebied: daar stond Sebastian Polter klaar, die de bal rustig in het doel schoof.

In de tweede helft maakte de falende Bakker plaats voor Ricardo van Rhijn. Met hem in de ploeg schoot FC Emmen na een kleine tien minuten de aansluitingstreffer binnen. Na een voorzet van Cavlan tikte Koselev de bal in de voeten van Laursen, die raak schoot. Na een uur spelen kwam ook de gelijkmaker voor FC Emmen. Na een goede combinatie werd Cavlan weggestuurd langs de lijn en gaf hij de bal voor op de inlopende Michael de Leeuw. Hij tikte de bal net voor de uitkomende Koselev in de goal: 2-2. Voor De Leeuw was het zijn derde goal in zijn derde wedstrijd en gezien het veldspel terecht: Fortuna had vooral geprofiteerd van verdedigende fouten. 

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6, Glenn Bijl 6, Miguel Araujo 6.5, Nick Bakker 5 (46. Ricardo van Rhijn 6,5), Caner Cavlan 6.5, Simon Tibbling 6.5, Sergio Peña 7, Michael Chacon 6, Anco Jansen 7 (65. De Vos 6,5) , Nikolai Laursen 6.5, Michael de Leeuw 7.5

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 6, Lazaros Rota 6, Martin Angha 6, Roel Janssen 5.5, George Cox 6.5, Tesfaldet Tekie 6.5, Jorrit Smeets 6, Zian Flemming 6.5, Lisandro Semedo 7 (87. Emile Hansson - ), Mats Seuntjens 6, Sebastian Polter 7

Man of the Match: De Leeuw

*spelers moeten minimaal twintig minuten in actie komen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen