Vitesse overleeft domme rode kaart Tannane dankzij Broja

18 oktober 2020, 16:38

Ondanks een oliedomme rode prent van middenvelder Oussama Tannane is Vitesse erin geslaagd om met 0-2 te winnen bij ADO Den Haag. De openingstreffer kwam op naam van Armando Broja, maar net voor rust kreeg Tannane twee gele kaarten binnen een paar seconden wegens protesteren. Dat bracht diezelfde Broja echter niet van de wijs en hij scoorde met een individuele actie de bevrijdende treffer. Hierdoor stijgt Vitesse naar de tweede plek in de competitie.

Vitesse kende een goed begin van de competitie. Het verloor weliswaar van Ajax, maar wist ook driemaal te winnen in vier wedstrijden. ADO moest iets langer wachten op de eerste zege van het seizoen. Na drie nederlagen boekten zij vorige wedstrijd een broodnodige zege op VVV, nadat invaller David Phillip diep in de blessuretijd de winnende maakte. Dit optreden leverde hem echter geen basisplaats op, terwijl er bij de Arnhemmers wel een aantal verassingen aan de aftrap stonden. Zij moesten het namelijk stellen zonder Thomas Bruns, Danilho Doekhi en Million Manhoef door positieve coronatests. Ook ADO had twee positieve tests in de A-selectie, maar maakte de namen niet bekend.

Als je hem aan de ene kant niet maakt, valt hij uiteraard aan de andere kant. Drie minuten later opende Broja namelijk de score uit een rebound. Tannane kwam met een goede actie op de proppen en gaf de bal mee aan Loïs Openda. Hij stuitte nog op doelman Koopmans, maar de huurling van Chelsea wist het net dus wel te vinden. Het grootste moment van extase vond echter plaats kort voor rust toen Tannane het hoofd totaal verloor toen hij geen vrije trap meekreeg.

Stevige protesten aan het adres van scheidsrechter Richard Martens kwam hem op geel te staan en toen hij daarna niet ophield met schreeuwen richting de leiding kon hij door zijn tweede gele kaart gaan douchen. Ook zijn teamgenoten kregen vervolgens nog een verbale uitbrander van de creatieve middenvelder.

Hoewel ADO het opportunistisch bleef proberen, bleken zij niet in staat om Pasveer serieus te testen. De enige kans na de 0-2 kwam nog op naam van Arweiler die de bal vanuit een moeilijke hoek op de lat schoot. Door de overwinning doet Vitesse goede zaken en stijgt het naar de tweede plek in de Eredivisie. ADO blijft naar onderen kijken en is nu net boven de streep terug te vinden op plek vijftien. De concurrenten FC Emmen en Fortuna Sittard komen echter nog (tegen elkaar) in actie.

Opstellingen en beoordelingen*:

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 7,5; Lassana Faye 5 (55. David Philipp 5,5), Peet Bijen 6, Shaquille Pinas 6,5, Milan van Ewijk 5; Samy Bourard 4,5 (45. Ravel Morrison 6,5), Dante Rigo 5, Kees de Boer 5; Amar Catic 5 (68. Nikos Karelis 6), Jonas Arweiler 5,5, Vicente Besuijen 5 (55. Michiel Kramer 6).

Vitesse: Remko Pasveer 6,5; Maximilian Wittek 6,5, Tomas Hajek 6, Riechedly Bazoer 6,5 (88. Filip Delaveris -), Jacob Rasmussen 6,5, Eliazer Dasa 6; Daan Huisman 5,5 (78. Thomas Buitink -), Oussama Tannane 3, Sondre Tronstad 5,5; Armando Broja 7,5 (78. Oussama Darfalou -), Loïs Openda 5,5 (71. Idrissa Toure -).

Man of the match: Armando Broja

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen