Klaassen direct in Ajax-basis: "Geen aanpassingstijd nodig"

18 oktober 2020, 13:24   Bijgewerkt: 18 oktober 2020, 14:32

Davy Klaassen maakt vanmiddag als basisspeler zijn rentree bij Ajax. De 27-jarige middenvelder krijgt van Erik ten Hag direct een plek op het basisformulier, als vervanger van de matig presterende Edson Álvarez. Quincy Promes en Antony zijn hun basisplaats kwijt en beginnen tegen SC Heerenveen op de bank.

Klaassen vormt het middenveld met Mohammed Kudus en Ryan Gravenberch. Promes is door het drietal het kind van de rekening. Voorin blijft aanvoerder Dusan Tadic op de linkerflank staan, terwijl Lassina Traoré vanaf het begin mag starten. Dat gaat ten koste van Zakaria Labyad. Ook Antony wordt geslachtofferd na de 1-0 nederlaag tegen FC Groningen van twee weken geleden. Zijn vervanger is landgenoot David Neres.

Ten Hag verklaart voor de camera van FOX Sports waarom Traoré de kans krijgt. "Tegen een compacte tegenstander hebben we moeite om in ons aanvalsspel te komen. Traoré is een aanspeelpunt en is ook sterk." Labyad zit sowieso niet bij de selectie, omdat hij vannacht vader is geworden. Ook Klaassen start in de basis. "Hij kent het Ajax-voetbal, dus dat vergt geen periode van aanpassing."

Ten Hag voert daarmee flink wat wijzigingen door in zijn basisformatie. Na de pijnlijke nederlaag tegen FC Groningen moeten de Amsterdammers winnen in strijd om de landstitel. SC Heerenveen was op 7 maart de laatste tegenstander voor Ajax voordat het seizoen werd afgebroken. Destijds waren de Ajacieden met 1-3 te sterk in Friesland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen