Ophef na charge op Van Dijk: "Overtreding met doodsverachting"

18 oktober 2020, 10:49

Jordan Pickford was na afloop van de Merseyside Derby tussen Everton en Liverpool de gebeten hond in Engeland. De doelman zette een grove charge in op Virgil van Dijk, die geblesseerd van het veld moest en mogelijk lange tijd moet toekijken. Pickford ziet zelf ook zijn fout in en heeft spijt van zijn actie, waarvoor hij opvallend genoeg geen rode kaart kreeg.

"Jordan kwam na afloop naar me toe en bood zijn excuses aan en vroeg me dat aan Virgil te zeggen", zei Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson na afloop van de wedstrijd in gesprek met Engelse media. Volgens Henderson kwam Pickford goed weg. "Iedereen vraagt ons erover, dus ik denk dat het een rode kaart had moeten zijn. Het kan geen goede ingreep zijn."

Ook voormalig Liverpool-doelman Sander Westerveld wist niet wat hij zag. "Schandalig, reageerde hij in de talkshow van Voetbal International op de actie. "Ik wilde bijna zeggen dat ik er wakker van heb gelegen. Ongelooflijk wat daar gebeurd is." Het Engelse BeIn Sports wist te melden dat Van Dijk zo'n zeven maanden moet toekijken door een gescheurde kruisband. Liverpool heeft dat nieuws nog niet bevestigd.

Lees ook: 'Vrees wordt werkelijkheid: Van Dijk scheurt kruisband af' 

Ook oud-topscheidsrechter Mario van der Ende keek met open mond naar de overtreding. "Wij noemden dit een overtreding met doodsverachting", zegt hij tegen De Telegraaf. "Geen discussie mogelijk: hier had rood moeten worden getoond of door de VAR moeten worden ingegrepen. Onbegrijpelijk dat de VAR niet ingrijpt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen