Koeman furieus: "Nyom zei smerige dingen tegen me"

18 oktober 2020, 08:37

Ronald Koeman was zaterdagavond woest op het vertoon van Getafe, dat in eigen huis met 1-0 te sterk was voor FC Barcelona. De subtopper knokte zich met aanstellerig gedrag en grof spel naar een zege, iets wat Getafe-coach José Bordalás moest bekopen met een boze Koeman aan zijn adres.

Vooral doelpuntenmaker Allan Nyom moest het ontgelden. "Ik heb hem verteld dat Nyom een gebrek aan respect voor me had", sprak Koeman na afloop van de frustrerende avond. "Dat kan ik niet accepteren. Hij zei een paar keer smerige dingen tegen mij die ik niet zal herhalen. Ik heb hem verteld dat hij met zijn speler moet praten omdat dit niet nodig is." Nyom deelde onder meer een elleboogstoot uit aan Lionel Messi en zette een harde tackle in op Ansu Fati, maar werd gespaard door scheidsrechter César Soto.

Ook de arbiter kon na afloop daarom op de nodige kritiek van Koeman rekenen. "Ik hou er niet van om te praten over de arbitrage. Als je de wedstrijd ziet met de overtredingen en de kaarten, dan kan iedereen z'n eigen conclusies trekken. Dat wil ik niet doen." FC Barcelona staat door de nederlaag slechts in de subtop van de Spaanse competitie. Eerder verspeelde het al punten tegen Sevilla (1-1).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen